Trebalo bi da je to kod ACX+, jer sa njima smo potpisali ugovor.
Ja ne mogu da prebacim svoje kripto sa ACX na moj Cold Wallet. Trebao bih dobiti 6 digit code na moj email da odobrim transfer, ali ne dobijam email !!!
Sada dobi poruku pri prijavi ”Request failed with status code 500”
bilo da se unese bezveze mail i sifra koja sigurno ne postoji, kao na slici ispod - dobije se ista greska kao i kada se unesu pravi podaci
Jedino što je urađeno na platformi od prvog teksta na Bloombergu su bila ta 2 emaila što su poslali. I blokiranje naloga korisnika koji su imali neka sredstva.
Evo ga novi tekst: ACX+ kriptomjenjačnica presuđena da duguje klijentu 26.000 $ | Bloomberg Adria
sada poruka Pogresan email ili password, a pokusavam sa 100% ispravnom sifrom i mejlom.
ovo je samo novo mazanje ociju i kupovanje vremena
da li ste pisali podrsci, ima li odgovora ?
jao koja “platforma” ![]()
idem na zaboravili ste sifru - unesem bezveze mail cisto da testiram da li je to zaista platforma ili je samo napravljeno nekoliko dizajnerskih formi…
nakon sto unesem mail koji sigurno nemaju u bazi, dobijem formu da resetujem sifru, kao poslali su kod? zar je moguce??!! da neko radi financijsku platformu koja ne provjerava da li u bazi ima tog korisnika a ide korak dalje??!!!
onda dalje testiram - kucam bezveze kod i sifru ali ne dobijam poruku da je kod pogresan niti neku drugu poruku !!! dakle ovo je samo tu bezveze par formi koje apsolutno nista ne rade, niti su sa icim povezane !!!
Ma sve mi se čini da su sklepali lažnjak platformu da dobiju na vremenu.
Ovdje dolazimo do demonstracije manjkavosti zakona o kriptomjenjačnicama u RS koji se pokazao samo kao ukras a ne kao svrsishodan. Problem je što propisuje obavezu čuvanja isključivo novca na odvojenom KM računu koji ne može biti predmet namirenja povjerilaca, slično kao kod berzanskih posrednika i fondova. Za kriptoimovinu ne propisuje ništa i ista može biti bilo gdje - na domaćoj platformi, na stranoj platformi, kod direktora u cold walletu ili na nekom offshore walletu na Tahitima, to niko ne zna i neće nikada znati ![]()
Ako zanemarimo kriptoimovinu, blokiranjem KM računa od strane UINO kao povjerioca, pokazalo se da “odvajanje” računa sa klijentskim novcem ne funkcioniše ili možda tog novca nema. Ako ga nema, postavlja se pitanje gdje je nestao i da li se tu radi o pronevjeri. Ako je još tu, pitanje je kako ga planiraju isplatiti ako su im i dalje blokirani računi.
Nadam se da je sada svima jasno zašto je pitanje regulacije posrednika za kriptoimovinu nešto što se ne može uraditi preko noći. Najlakše je reći - što ne promijene zakon o deviznom poslovanju i ne dopuste da radimo sa svojim novcem šta hoćemo. Ali kada se desi ovakav problem, pitanje je - ko je krivac, kako to dokazivati, kako ga pravno ganjati, kako klijente zaštititi ili obeštetiti. E to su “sitnice” koje otežavaju kreiranje tih zakona.
Isplatili su mi moja sredstva
KM ili kripto?
Kako kontaktiras sa njim?
Na email meni niko ne odgovara ?
KM kada ACX proradi onda cemo vidjeti ko kome duguje
email i ticket
Kako je isplatio ako su im računi blokirani? U gotovini?
Pozdrav raja, ja sam im prijavio tiket na platformi, jer sam pitao za svoje ACX+ tokene, imam ih oko 350 to je cca 700 KM. NIšta mi još nisu odgovorili. Nije neka velika para u pitanju, ali toliko je to bilo sve oke da su odjednom pali/nestali nigdje ih. Nadam se da ce se nešto rješiti što se tice ACX+ tokena. Izgleda i dalje najbolje cuvati na Ledgeru ili Trezoru ![]()
taj njihov token i ne racunam, da mi je izvuci sto sam imao u btc-u i eth-u … nije puno ali je moje i ne volem kada me tako neko jeftino zajebe
sam iznos koji imam je malen za neke tuzbe, pisem im ne odgovaraju nista, a nakon ove lazne platforme, prestao sam se i nadati…
Kako ide ekipa, još jedan iz vaših redova ovdje.
Mjesecima ih sam kontaktiram, pokušao preko saradnika i slično.
Ali nikakvog pomaka, de mi recite koliko vas još čeka na svoje isplate.
Djuro čestitam, imaš li neki savjet za nas ? Jesil nakon tužbe počeo dobijati odgovore na mail i tickete ?
Slab sam sa savjetima
. Pa i ja sam sam sebe vise puta zavlačio i učio na svojim greskama (FTX…ACX…). Sa ACX sam imao “sreću” da dobijem protiv vrijednost za svoja sredstva. Sa FTX sam dobio 1/10.
Jedini savjet koji mogu prenijeti i da je 100% tačan, je onaj koji se kao mantra ponavlja : NE ČUVAJTE SVOJA SREDSTVA NA MJENJAČNICAMA !!! Isti momenat prebaciti na svoj novčanik !!!
Poslije 6 mjeseci pisanja, pozivanja, obilzaka,…ACX je pokazao dobru volju (barem prema meni) da nađemo riješenje.
Kako si ih dobio?
Ekipa, možemo li se nekako udružiti i tužiti ih? Da ne idemo pojedinačno…
Jer su mi obećali brda i doline 100x, ukinuli su mail, sajt, sve…
Interesantno je da se grupa na ovom forumu koja je bila vrlo glasna u reklamiranju ACX sada ušutila. Možda zbog osjećaja krivice, a možda i zbog nekog drugog razloga…
Sam sam kriv, prebacio se sa bcx zbog dostupnosti više kriptovaluta i nižih provizija.
Uglavnom, ima li neko iz BL da se skupimo pa dignemo tužbu zajedno? Rocket Science je dobio dio sredstava poslije tužbe, acx platio sve sudske troškove.
Pošto nema nikakvih info od acx mislim da je vrijeme da idemo na sud. Lakše bi bilo da se objedine tužbe nego pojedinačno
Odakle ti ta informacija da je Rocket Science dobio dio sredstava poslije tuzbe i da je ACX platio sudske troskove? Pitam jer sam ja vlasnik firme, i nisam nista dobio ![]()