Acx + rizičan i u problemu

Pokrenuo sam predtuzbu prvo i na tome je zavrsilo. Da sam isao do kraja isao bih sa krivicnom

2 Likes

Mislim da je to pravi put.
Ja sam im poslao prije mjesec dana opomenu pred tužbu, i ako ne vrate sredstva, čeka ih krivična prijava-tužba

meni trenutno za acx.plus priazuje 404 Page not found

1 Like

kakva je kod vas situacija? da li je neko pisao, dobio bili kakav odgovor ?

Vidio sam se sa Brankom, pokusaavam da usaglasimo stavke u Ugovoru, kako bih mogao dobiti svoja sredstva.

Ako je neko propustio, izasao je novi tekst (27.05.2026). Povratak je najavljen na acx.ba za 23.06.2026

1 Like

Firma je nesolventna i računi su joj blokirani zbog poreznog duga. Vjerovatno će tu biti i materijala za tužilaštvo zbog moguće porezne utaje. Svaki dogovor koji direktor pravi za povjeriocima je potencijalni ulazak u novo krivično djelo. Mislim da je “povratak” platforme suvišno komentarisati…

1 Like

Bear market bluz…

1 Like

Revolucija uskoro stize! Jeste li spremni !?

Jos 16 sati… :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Like

Ugovor koji mi je bio ponuđen nije bio meni u potpunosti prihvatljiv.
Pričekaj mo sutršnji dan da vidimo ako su sredstva dostupna.

Ovo je zrelo za SIPA-u. Ne očekujte od MUP-a RS da istražuje, svi su oni u dosluhu. KHOV se već ogradila, a od privatnih tužbi neće biti fajde kad je firma pred bankrotom.

2 Likes

Slazem se. Svi bi trebali u toku ove sedmice podnijeti prijavu SIPI, najbolje je da to uradimo u sto vecem broju. Nemojte da vas mrzi, koliko god da ste imali kod njih prijavite, to su vasi novci.

Jednostavno je, imate kratku kontakt formu - odvojite bar toliko vremena.

Ja sam to mislio danas uraditi, ali sada vidim da jos odbrojava. Jucer mi je prikazivalo da je ostalo 16 sati i to znaci da je sada trebala biti dostupna, nisam bas precizno gledao krajnji rok ili je nesto kod mene telefon od ranije kesirao pa pogresno pokazivao… nebitno evo hajde da vidimo finalno stoji 23.06.2026 u 22:00 - ako sutra ujutru ne bude dostupna platforma saljem odmah prijavu SIPI. Predlazem da tako svi uradimo. Nije isto primiti jednu prijavu i kada dodje vise prijava.

1 Like

Slažem se, ne treba im dozvoliti da se bez posljedica izvuku.

1 Like

Samo što nije :rofl:

2 Likes

Nakon objave prošle sedmice Slučaj ACX se nastavlja: Šta najnovija presuda donosi za korisnike | Bloomberg Adria sada se može ulogovati na platformu preko acx.ba . Pošto sam ih ja tužio i dobio na sudu, moj nalog nije dostupan i ja se ne mogu logovati. Interesuje me da li ostali korisnici mogu i da li vide sredstva ili bilo šta na platformi?

1 Like

Ja se ne mogu prijaviti, greska : pogresan email ili password.
Ako nije tajna, sta je sud presudio i kako ide sa povratom sredstava

Upravo dobio mail da acx pocinje ponovo sa radom… acx+ beta

1 Like

pogresan email ili password, nije se moguce prijaviti

1 Like

Šta se desilo sa našim KYC podacima… ko ima pristup?

1 Like