ACX+ je veliko razočarenje, mjesecima su mi zaključana sresdtva, odgovori ponekad i šturi…radimo na tome, bit će…
Stranica nedostupna, NE JAVLJAJU SE NA TELEFON, JER IM JE ISKLJUČEN.
Ni Vlasnika-direktora Branka Petrovića nije moguće dobiti ni na Telefon ni preko LikkedIna ni WA, ni Vibera, ne odgovara na email
Na internetu sam našao da im je račun blokiran
Na adresi ih nema, … sve to upućuje na …neprofesionalizam, na rizičnu firmu i poslovanje.
Pozdrav, imam isti problem. Sredstva su mi blokirana kod njih, na telefon se ne javljaju, na mail nisu odgovarali, sad je cak i nepostojeci mail (na koji god mail pokusam). Pokusao sam cak i na Linkedinu kontaktirati Branka ali bez odgovora.
Svakih nekoliko sedmica su slali mail kao da ce uskoro platforma proraditi ali nikad ni naznaka o tome. Meni su cak obecali da ce mi isplatiti novac i kripto prebaciti na wallet ali naravno nista nisu ispunili.
Ne znam koje su nam naredne opcije osim da ih tuzimo?
Najbolje Vam je da počnete od zahtjeva tržišnoj i finansijskog inspekciji da obave nadzor u ovoj mjenjačnici, a poslije njihovog izvještaja možda ići prema MUP-u i tužilaštvu, ili privatnim tužbama, sve zavisi od izvještaja inspekcija.
Jednom mjesečno pošalju neku obavijest o tome kako nešto kao rade. U posljedmjem mailu rekli da će prošle sedmice proraditi aplikacija i opet ništa. Sad im se ponovo ni mail ne može poslati.
Od januara se ne može pristupiti korisničkim nalozima a oni se sakrili u mišju rupu ponovo.
Ja sam im došao u “prostorije“ gdje su registrovani, i razgovatao sa Milicom Maksimović, mislim krajem marta 2026, obećala da će da budu uplate direktno na moj wallet…i ništa od toga.
Došao slijedeći put, kažu da je na bolovanju. Došao 3ci put, i kažu da se ACX odselio na neznanu lokaciju.
Sada ne odgovaraju na email?
Na LinkedINu sam napravio post, ali se ne odazivaju na njega.
Ko hoće neka se i tamo uključi sa komentarom, da ovo razglsimo po svim mrežama.
Znaci definitivno je prevara u pitanju, bar po svemu sto ste napisali. Do sad su samo kupovali vrijeme da mogu sve srediti i pobjeci. Jedino sto nam preostaje je tuzba, krivicna prijava i da se nadamo najboljem.
Slažem se , ako nas je više možemo očekivati da će u inspektoratu to pogledati i uzeti u razmatranje u kraćem roku
Danas sam bio u Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske i prema njima ću uputiti dopis kontakt@secrs.gov.ba
Čuo sam da nisam bio prvi koji je tamo dolazio u vezi sa Adria Technology- ACX+
Broj zaposlenih se u posljednje dvije godine drastično smanjio. Od velike kancelarije ostala je samo manja prostorija. Dana 15. maja u 9h izašao je članak, a tek u 12h ACX+ šalje email sa informacijama koje su mjesecima prećutkivali. Nakon pet mjeseci tišine, odjednom se pominju juni i novi rokovi.
Ko može, neka zaobiđe ACX+. Sve djeluje kao da se novac trošio bez jasnog plana i ozbiljnog poslovanja. Nije slučajno što su se mnogi ljudi koji su nekada bili dio ACX+ odavno povukli upravo iz tih razloga.
inspektorat jeste odgovorio: u principu oni su sebe ogradili i uputili me na mogucnost obracanja drugim nadleznim orgranima (ministarstvu unutrasnjih poslova ili nadleznoj policijskoj upravi) ili pokretanje odgovarajuceg postupka pred sudom
Da, ovo je bilo za očekivati
Zato postoje dva postupka pred sudom
Parnični postupak
Krivična tužba
ACX je OGROMNO RAZOČARENJE
ACX je Izgubio povjerenje, za sada barem postojećih korisnika
Jedino mu ostaje da nađe načina da isplati “zaleđena“ sredstva ili će završiti na jednom ili na više sudskih procesa (Krivičnih ili parničnih).
Meni apsolutno nebi bio problem sacekati i godinu dana da se neki problem rijesi. Ali da se bilo transparentno i redovno izvjestavalo (1 mail u mjesec dana je daleko od redovnog, da ne spominjem kada se ne odgovori na mail) + sto smo prave informacije dobili tek nakon objavljenog clanka.
I najgore od svega sto se sa lazima doslo do ove situacije i kao zeli se popraviti a nastavlja se dalje sa lazima. Volio bi da grijesim, ali kada je on sam sebe demantovao u svojoj izjavi:
“Blokada računa kompanije je posljedica trenutnog poreznog (indirektnog poreza) postupka koji će biti riješen u narednim danima. Blokada računa kompanije ne utiče na mogućnost isplate klijenata, jer se klijentska sredstva drže u kriptovalutama, a ne na blokiranim fiat računima kompanije”, ističe Petrović.
Ako je ovo tacno sto je rekao, u cemu je onda problem. Isplati nas u toku dana i povjerenje je ponovo tu nakon sto se “tehnicki“ problemi rijese… Svi bi mi poslali druge adrese crypto novcanika, mogu nam uraditi isplatu i nema vise problema, ali bojim se da je ovo samo jos jedna od lazi u nizu, kao i ova za 6. mjesec. Ali eto ja cu sacekati pa da vidimo…
Ne znam raja sta ste cekali? Ja sam prvi pokrenuo temu javno za ACX, cekao sam 2 sedmice i odmah tuzbu pokrenuo jer sam vidio da me zavlace. Cim je pismo dosli gospodi u kancelariju odmah su me nazvali i isplatili mi novac. Koliko vidim jos uvijek vas sve zavlace ovdje i vi samo cekate, nema nista od cekanja. Vi vjerujte u njihove mailove i svaki put nove rokove pa kad ugase firmu sretno vam bilo da vratite vas novac. U sirokom uglu treba zaobici ovu kompaniju cak iako na kraju sve vrate i isplate sto su duzni.