Kako je najlakse unovciti kriptovalute u BiH?

Zamolio bih vas da podijelite iskustva koja su novijeg datuma , kako vi dolazite do novca iz kriptovaluta?
U zadnje vrijeme BiH je na dosta crnih lista …
Sta preporucujete?
Unaprijed hvala.

Ako si zainteresovan da prodaš za keš na ruke javi se :slight_smile:

I mene zanima najbolji nacin kako unovciti kriptovalute u BiH

Jesam. Samo jos nemam neku kolicinu. Ali bice uskoro. Ostavi broj telefona pa ti se javim kada bude.

Ako neko ima provjerenu metodu za prebacivanje cryptovaluta (od prodaje naravno) na racun u banci/paypal neka se javi. Gledao sam po forumu par odgovora, medjutim vidim da 90% nacina je ukinuto jer smo van EU.

Da li je moguce da niko nema neki konkretan savjet?
Nije bitno koliko je komplikovano ili jedbostavno, vec samo da je provjereno pa kako god???

Poručio sam ove kartice sa OKPay, jer bih onda imao mogućnost i dizati na bankomatima. Ali planiram probati i preko Skrill svakako . Pa javim kad unovčim :slight_smile:

Evo i ja se upravo registrovao na OKpay i zatrazio verifikaciju.
Hvala na odgovoru. Pozz

Koliko traje ova verifikacija na OKPay, poslao sma podatke prije 2-3 dana, sve sto su trazili.

I ja sam poslao prije par dana, jos nije gotovo.

a jel se može na okpay ubacivati nekako kriptovaluta i isplačivati sa tom karticom? Pozdrav

Skroz sam isfrustiran jer sam poslao nalog na 5-6 mjenjačnica, sa urednim “papirima” i ni na jednoj još nisam dobio potvrdu osim na Spectrocoin. Za sada je jedino moguće preko Spectrocoin www.goo.gl/4zRGMY i to da se deposit uradi preko PAYYER-a, a isplata putem kreditne kartice. Uredno sam uplatio eure i trgujem bez problema. Čekam verifikaciju od bitstampa, kontam možda će komšije slovenci da nas prihvate, ali kako stvari stoje, imamo okačeno zvono oko vrata jer smo iz BiH…

Depozit nemoze sa nasih kartica?
Ali moze withdraw? Da li si isplacivao vec sebi na karticu?

ma ni na šta se verifikovat na vrijeme ako ti treba nešto brzo da uzmeš, koja od ovih berzi radi kako treba za BiH?

Mozes raditi top-up accounta sa bitcoinom, isplacivati novac naravno… OKPay, sto se tice verifikacije otprilike traje 3-5 dana.

Vidi, postoji problem sa našim karticama kada je upitanju isplata. Država je naložila da (nisam siguran da li su u pitanju sve banke i sve vrste kartica) su transakcije koje mogu biti povezane za online klađenjem sumnjive, odnosno da se verifikacija sa tih stranica ne puštaju. Tako npr. problem je sa verifikacijom VISA sa Skrill-a. Zvao sam banku i kazali su mi upravo ovo. Međutim, depozit sa iste kartice radi bez problema sa istim servisom, što mi malo nema logike, ali eto… Možda je upitanju izvor novca koji bi deponovao na karticu, pa ako je to povezano sa online gambling-om, onda ne može. Čekam danas ili sutra novu karticu na koju je moguće direktno isplatiti sredstva sa gore navedene mjenjačnice, pa se javim.

Još jedan podatak koji nisam znao je da sada VISA ima 3D secure sistem zaštite (ustvari ne znam od kada to postoji), tako da, ukoliko vadite novu karticu, gledajte da ima i ovu opciju… Traže je na mjenjačnicama…

Radi, ali ako ćeš raditi deposit u eurima, treba ti verifikacija kartice ili da depozit radiš preko nekon procesora (Skrill, Netteler i sl.)

ima i ovaj upay card, jel neko koristi od forumaša…

kada se registruje unutra ima razmjena sa bitcoin, što znači da se može kupit ili položit u bitcoin koji se dobije nekom koverzijom kriptovalute i onda povuć u eur dalje, nastavit ću sa verifikacijom da vidim hoćel podržat bih karticu kao polog, a trebalo bi jer ima paypal kao način polaganja, tako da bi se preko paypal mogao ubacit novac i kupit bitcoin recimo…mada bi ovo moglo da bude ok ako se namajna neke tamo valute pa konverzira u bicoin i prebaci na upay, i onda dalje taj bitcoin nazad u eure i na paypal možda ili na račun banke povuče…traže i oni scan lične i računa za verf adrese, kolko će trajat ne znam

e meni nikako proći taj spectrocoin, na chat ih ne možeš načekat samo te izbace