šŸ› Ideje, Prijedlozi, Bug report

• :bug: Bug report & feedback

na momente me resursi podsjetise na travian :slight_smile:

vidi se da je dosta truda ulozeno, mada meni licno smeta ovaj ā€œai stilā€

radije bi da kao u travianu idem na mapu/planetu tako gledam ko je oko mene i napadam, udjem u svoje carstvo vizuelno vidim gdje sam napravio neku zgradu, vidim rudnike, ulazim u njih i tamo ih nadogradjujem… ovo kroz menije, buttone je onako na prvu odmah da odustanes… previse toga i volja se odmah gubi…

da sam usao npr u svoje carstvo pa sve prazno kako ga ja gradim onda tako postepeno usvajam gdje je sta i nije previse stvari odjednom… vama je to leglo jer ste radili na njoj i kroz razvoj je upoznali i djeluje vam sve intuitivno ali iz korisnicke perspektive kada se prvi put udje je nista ni sa cim…

bez uvreda samo dajem dobronamjerno svoje misljenje

1 Like

Hvala na feedback, cilj igre jeste bas futuristički Cyberpunk vođeno, ali imam u planu poslije ove napraviti neÅ”to u vidu Traviana, jer Moons jeste izvedenica iz Ogame igre back in days kad smo se dijelili na Travian i Ogame igrače, Å”to je sasvim prirodno jer neko voli Svemir a neko voli Plemena i baklje itd.

Ako budeŔ zainteresovan da mi pomogneŔ oko funkcija u realizaciji početne ideje za ovu igru koja bi bila najsličnija Travian igri, ideje itd itd onda bi to mogli rijeŔiti, ali kad pustimo MOONS u main net da malo odmorim glavu od svemira :wink:

Ovo neÅ”to imam zamiÅ”ljeno, jer trenutno sve je otvoreno i dostupno na prvu jeste možda previÅ”e, ai ako se napravi progresivni sistem u kojem ne prikazuje 80% od trenutnih ā€œfazonaā€ koje se naknadno otvaraju, to bi dosta mirnije uvelo igrače u koncept igre.

Ali ono Å”to sam siguran, da OGAME igrači back in days, ovu igru MOONS će sažvakati preko noći :wink:

mogu jedino podijeliti ideju vezanu za kviz igru sto sam imao - ali na kraju odustao od realizacije i daljne razrade… imam to jos sacuvano pa evo saljem ti u inbox

trenutno sam previse lijen za bavit se novim projektima

1 Like

jedna mala ideja, a meni bi bilo puno ljepsi dozivljaj za igru…

image

ovdje negdje, da se stavi button za console mode
i onda nestaje meni (buttoni), a pojavljuje se konsolzni mod

np hocu direktno da idem u rudnike kucam go mines (prebaci me odmah)
kucam npr info metal (dobijem podtke o rudniku metala iznad input polja u meniju… koji je level, potrosnja, produkcija, koliko kosta iduci level itd… )

1 Like

Hold my beer :wink: odlicna ideja

Monkey Developer

1 Like

Jesi mislio na ovako neŔto ? ovo cemo staviti MoonsConsole v.0.1

1 Like

da tako nesto sam i mislio… samo vremenom se konzola uvijek moze doradjivati…
vizuelno bolje prikazivati rezultati (crveni, zuti fontovi - standardizovati boje koja je za sta, npr. plava informacije, zuta kada je iduca komanda akcija npr. neka gradnja itd.. )

nemoj da vam padne na pamet da ubacite kroz konzolu cheat kodove za instant resurse :smiley:

edit: kada ukucam npr go bank odvede me gdje treba ali konzola se izgubi, tj vrati se standardni meni… nakon akcije bi stavio da se ne gubi konzola niti sta je bilo ukucano u nju…

1 Like

Hvala za ideje, cujemo se nakon update console

1 Like

sto bi jedan veliki mislioc rekao: ā€œvi ste me sazvaliā€ :slight_smile:
ja cu da pisem sta mi se ucini korisno, a vi notajte ima li smisla ili ne…

ovo singout gore negdje u header, vec sam se par puta slucajno odjavio

tema, ako moze jos jedna biznis (bijela pozadina, crna slova i bez slika ili slike da budu blijede - jedva vidljive mozda ono 20% opacity - tako da na prvu djeluje kao da radim u wordu nesto :slight_smile:
bilo bi zgodno za posla, da ne upada u oci

1 Like

:white_check_mark: Pushano — Console v0.1 Sve iz community prijedloga sređeno:

Prijedlog RijeŔeno
v0.1 footer :white_check_mark: ā€œMoonsConsole v0.1ā€ u dnu konzole
Sign Out gore u header :white_check_mark: premjeÅ”ten u gornji bar (kraj chat/faq/bug/gear), skinut iz dna sidebara — nema viÅ”e slučajne odjave
Standardizovane boje :white_check_mark: :blue_circle: plava = info/podaci Ā· :yellow_circle: žuta = akcija/sljedeći korak (cijena + build time) Ā· :red_circle: crvena = greÅ”ka/manjak energije Ā· :green_circle: zelena = sistem/navigacija
Console ostaje otvorena :white_check_mark: go bank mijenja stranicu ispod, ali konzola + historija + input ostaju
Bez cheatova :white_check_mark: :grinning_face_with_smiling_eyes:

Minions: Give Me More

1 Like

ehem :smiley:

1 Like

So It Begins Meme

prijava u pwa app na mobitelu putem QR koda - otvorim na desktopu gdje sam logovan npr podesavanja i skeniram taj qr kod iz aplikacije na mob / razlog na mob ne zelim da kucam ove moje bezvezne adrese, onda ostanu u preporukama za kucanje a to me nervira…
ovako bi skenirao kod i gotovo - prijavljen

1. ovo je kod mene u r3dfox browseru, druge nisam ni pokusavao - dobro je tek kada suzim prozor da prikazuje samo dva polja po redu

1 Like

graficki indikator skladista

1 Like

research lab mi je na 1 - ovo zahjteva 2 pa neda to je ok, ali ovako korisnicki bi trebalo da je blijedo (locked) kao i za ostale opcije, a trenutnos stoji da mogu upgrade, pa kad pokusam ovako izbaci gresku…

1 Like

Ovo nisam stigao a i meni oči izbi svaki put :flexed_biceps::rofl:

Done

Popravljeno. Uzrok: research kartica je provjeravala samo tech prerekvizite i da lab postoji, ali ne i building-level zahtjev (npr. Research Lab Lv.2) — pa je izgledala dostupno i pucala na klik

Done!

Ron Swanson: Done And Done

1 Like

mislim da bi bilo dobro ovdje dodati promjenu u poeinima za zadnjih 24 sata, cisto da se malo pojaca to medjusobno nadmetanje

1 Like