Bug report & feedback
na momente me resursi podsjetise na travian ![]()
vidi se da je dosta truda ulozeno, mada meni licno smeta ovaj āai stilā
radije bi da kao u travianu idem na mapu/planetu tako gledam ko je oko mene i napadam, udjem u svoje carstvo vizuelno vidim gdje sam napravio neku zgradu, vidim rudnike, ulazim u njih i tamo ih nadogradjujem⦠ovo kroz menije, buttone je onako na prvu odmah da odustanes⦠previse toga i volja se odmah gubiā¦
da sam usao npr u svoje carstvo pa sve prazno kako ga ja gradim onda tako postepeno usvajam gdje je sta i nije previse stvari odjednom⦠vama je to leglo jer ste radili na njoj i kroz razvoj je upoznali i djeluje vam sve intuitivno ali iz korisnicke perspektive kada se prvi put udje je nista ni sa cimā¦
bez uvreda samo dajem dobronamjerno svoje misljenje
Hvala na feedback, cilj igre jeste bas futuristiÄki Cyberpunk voÄeno, ali imam u planu poslije ove napraviti neÅ”to u vidu Traviana, jer Moons jeste izvedenica iz Ogame igre back in days kad smo se dijelili na Travian i Ogame igraÄe, Å”to je sasvim prirodno jer neko voli Svemir a neko voli Plemena i baklje itd.
Ako budeÅ” zainteresovan da mi pomogneÅ” oko funkcija u realizaciji poÄetne ideje za ovu igru koja bi bila najsliÄnija Travian igri, ideje itd itd onda bi to mogli rijeÅ”iti, ali kad pustimo MOONS u main net da malo odmorim glavu od svemira ![]()
Ovo neÅ”to imam zamiÅ”ljeno, jer trenutno sve je otvoreno i dostupno na prvu jeste možda previÅ”e, ai ako se napravi progresivni sistem u kojem ne prikazuje 80% od trenutnih āfazonaā koje se naknadno otvaraju, to bi dosta mirnije uvelo igraÄe u koncept igre.
Ali ono Å”to sam siguran, da OGAME igraÄi back in days, ovu igru MOONS Äe sažvakati preko noÄi ![]()
mogu jedino podijeliti ideju vezanu za kviz igru sto sam imao - ali na kraju odustao od realizacije i daljne razrade⦠imam to jos sacuvano pa evo saljem ti u inbox
trenutno sam previse lijen za bavit se novim projektima
jedna mala ideja, a meni bi bilo puno ljepsi dozivljaj za igruā¦

ovdje negdje, da se stavi button za console mode
i onda nestaje meni (buttoni), a pojavljuje se konsolzni mod
np hocu direktno da idem u rudnike kucam go mines (prebaci me odmah)
kucam npr info metal (dobijem podtke o rudniku metala iznad input polja u meniju⦠koji je level, potrosnja, produkcija, koliko kosta iduci level itd⦠)
Hold my beer
odlicna ideja

da tako nesto sam i mislio⦠samo vremenom se konzola uvijek moze doradjivatiā¦
vizuelno bolje prikazivati rezultati (crveni, zuti fontovi - standardizovati boje koja je za sta, npr. plava informacije, zuta kada je iduca komanda akcija npr. neka gradnja itd.. )
nemoj da vam padne na pamet da ubacite kroz konzolu cheat kodove za instant resurse ![]()
edit: kada ukucam npr go bank odvede me gdje treba ali konzola se izgubi, tj vrati se standardni meni⦠nakon akcije bi stavio da se ne gubi konzola niti sta je bilo ukucano u njuā¦
Hvala za ideje, cujemo se nakon update console
sto bi jedan veliki mislioc rekao: āvi ste me sazvaliā ![]()
ja cu da pisem sta mi se ucini korisno, a vi notajte ima li smisla ili neā¦
ovo singout gore negdje u header, vec sam se par puta slucajno odjavio
tema, ako moze jos jedna biznis (bijela pozadina, crna slova i bez slika ili slike da budu blijede - jedva vidljive mozda ono 20% opacity - tako da na prvu djeluje kao da radim u wordu nesto ![]()
bilo bi zgodno za posla, da ne upada u oci
Pushano ā Console v0.1 Sve iz community prijedloga sreÄeno:
| Prijedlog | RijeŔeno |
|---|---|
| v0.1 footer | |
| Sign Out gore u header | |
| Standardizovane boje | |
| Console ostaje otvorena | go bank mijenja stranicu ispod, ali konzola + historija + input ostaju |
| Bez cheatova |

prijava u pwa app na mobitelu putem QR koda - otvorim na desktopu gdje sam logovan npr podesavanja i skeniram taj qr kod iz aplikacije na mob / razlog na mob ne zelim da kucam ove moje bezvezne adrese, onda ostanu u preporukama za kucanje a to me nerviraā¦
ovako bi skenirao kod i gotovo - prijavljen
- ovo je kod mene u r3dfox browseru, druge nisam ni pokusavao - dobro je tek kada suzim prozor da prikazuje samo dva polja po redu
research lab mi je na 1 - ovo zahjteva 2 pa neda to je ok, ali ovako korisnicki bi trebalo da je blijedo (locked) kao i za ostale opcije, a trenutnos stoji da mogu upgrade, pa kad pokusam ovako izbaci greskuā¦
Ovo nisam stigao a i meni oÄi izbi svaki put ![]()
![]()
Done
Popravljeno. Uzrok: research kartica je provjeravala samo tech prerekvizite i da lab postoji, ali ne i building-level zahtjev (npr. Research Lab Lv.2) ā pa je izgledala dostupno i pucala na klik
Done!