Bull Trap Analiza

Pozdrav, nisam dugo pisao. Imali smo dead cat bounce, odnosno bull zamku. Za sve koji misle da ce pravi bull market da pocne ove godine donosim losa predvidjanja.

Naime oko 23. Januara probili smo glavnu downtrend liniju od pocetka bear marketa:

Sada se na 4h ukljucio sell signal na supertrend, i smatram da cemo prvo da testiramo tu liniju, koja se trenutno nalazi na $21600, mozda odatle bude neki manji bounce, a zatim oko 14-tog Februara da idemo dole jako.

Nadam se da grijesim, ali prerano smo u ciklusu da bi se market preokrenuo, tek krajem sledece godine mozemo necemu da se nadamo. Nove pare na ulaze na trziste, samo izlaze. Zatvaranje dnevne svijece ispod 21300 ce biti definitivni znak da idemo dole.

5 Likes

Ja sam se vodio time da bear market “mora da boli”, do sad jos nije bilo ali mislim da sad kad svi otvaraju long pozicije da ce se srusiti samo tako i da ce to biti finalna kapitalizacija i da ce mo vidjeti dno jer jednostavno nema para i ne ulazi koje bi mogle sacuvati da ne padne kad krene

1 Like

Prvi deo se savrseno odigrao:

Da li mislis da ide ispod 16k ?

Sad preispitujem svoju teoriju da ce oko 14-tog dole ispod 20k. Jer ako gledamo Elliot wave theory, tek pravimo korak broj 2 od 5. Prvi je nagli rast, drugi korekcija, treci bude najimpulsivniji pokret ka gore, zatim cetvrti totalni mindfuck da ne znas gdje ce nit gore ni dole, i na kraju 5 manji pokret ka gore. Ali do kraja bear marketa sigurno cemo da spadnemo ispod 16k

Ali se ovaj Eliot wave moze posmatrati i ovako:

1 Like

Gledam kako se ponasa na ovom 21600 nivou i nema nikakve snage, sto znaci da mora to nize da zaroni da potrazi likvidnost. Ocekivao sam neki bounce ali nista, mrtvilo neko.

Ovo je sledeci scenario koji se moze odigrati, ali ako napravi ovo, velike su sanse da nastavi ka dole. Definitivno gubitak 21300 nivoa bi značilo zaron ka dole.

1 Like

Izgleda da je izdavac BUSD tuzen od strane SEC-a, i standardno krenulo je bjezanje i depeg BUSD-a.

JUST IN: SEC to sue $BUSD stablecoin issuer Paxos.
CZ se ogradio od toga a oni debili su uklonili USDC koji je bio najregulisaniji stablecoin.

1 Like

Katastrofa, izgleda da je USDC drzao novac u propaloj banci Sillicon Valley bank. I samim tim nema pokrice za nastampane USDC tokene.

1 Like

Pogledajte samo ovo poredjenje cijene BTC Marta 2020-te i Marta 2023

2 Likes

Rekao bih da u sledecih 7 dana ide totalni raspad sistema i cak mozda cijena Bitcoina oko $10000.

5 Likes

Kako Ser Smokesallot kaže …

Dave Chappelle Help GIF

Svaka čast @Trololino na temi, a preživićemo i ovo, nije nam prvi put.

2 Likes

Situacija se ne odvija kako sam zamislio, FED je odradio bailout banaka, bukvalno ce nastampati novih 25 milijardi da ih izvuku. :thinking:

2 Likes

@Trololino hvala mnogo na analizi i savjetima! :hugs:
Ne razumijem se u TA, ali prateći vijesti i mnoge (ne)sposobne Twitteraše i meni se čini da će žestok pad u narednih mjesec-dva. Ja sve čekam BTC na nekih 12-14K, pa da krenem da kupujem.

Pitanje za sve - u čemu čuvati pare za šoping kad BTC bude na popustu? :moneybag:
Koji stablecoin preporučujete?

2 Likes

Ni jedan i sve i jedan :smiley:

Dobro se paziti treba jer vidite kako su svi hvalili USDC pa šta bi sad ovo…

1 Like

Odradis transakciju i povuces kripto sa menjacnice i onda te ne zanima sta ce biti sa menjacnica. Niko ti nece preporuciti cuvanje na menjacnici pa samim ti i stablecoin svejedno ti je ako radis transakciju kojim ces odraditi radis gdje ti je manji fee

1 Like

Zanimalo me u kom stablecoinu čuvati, a slažem se da je bolje na svom wallet-u nego na mjenjačnici. Hvala svakako.

@Rux da, slažem se :grimacing: Ja sam kontao da čuvam u USDC, ali nakon onog :poop: više nisam siguran ni u šta.
Trenutno sam se “raširio” na DAI, USDT i BUSD, ali kontam da se sklonim iz BUSD i generalno sa BSC-a, jer se svašta dešava sa Binance-om ovih dana.

1 Like

Koleteral od DAI tokena je 40% USDC tako da nisi puno pobjegao od USDC kupovinom DAI-ja.

2 Likes

Hvala brate patlidžane! :eggplant: Mogao bih malo smanjiti količinu DAI-a… Ako imaš još neki prijedlog, slobodno piši, valjda će ovo čitati još neko :smiley: :wave:

1 Like

Svi mi koji smo gradili nešto na BSC mreži…
Jack Black Smile GIF

Koji stablecoin preporučujete?

Prebaci u prave dolare na Bitfinexu ili na Krakenu

1 Like