BiH blokirana od strane Binance mjenjačnice :(

binance%20shit

Kao što se moglo jučer naslutiti, Binance nas je blokirao, te zahtjevaju da povučemo sva sredstva.

Svi koji posjeduju Binance račun, a koji su trgovali sa BiH IP adresa, moraju povući svoja sredstva.

Ovo se može zaobići na lak način, pa ćemo to riješiti ukoliko bude zaintersovanih.

1 Like

Kako se povlače sredstva?

Kako ste i do sada radili withdraw, sve ostaje isto.

Preporučujem Bittrex dok se ne nađe bolje riješenje, ali ko se ne bavi sa trade, strogo preporučujem da povučete sredstva na hardware wallet ili na QT wallete coina.

Taman sam htio da otvorim temu :slight_smile:

Gledaj ko može da trejda a sad razmislite gdje se mi nalazimo. Ja cirkusa od države

1 Like

Ima zainteresovanih da se nekako zaobiđe ovaj problem sa binance-om… Ako mogu upute, bio bih jako zahvalan. imam acc na bittrexu i exmo ali mi niti jedan od njih nije ni blizu binance-u.

Jedan od prijedloga kako bi se mogla zaobići ova zabrana je da koristite VPN koji je nevezan za države koje se navode kao blokirane.

Naravno uradićete novu registraciju pod novom IP adresom, novom email adresom, i nećete verifikovati account, imaćete 2 BTC withdrawal limit.

Ako kojim slučajem zatraže verifikaciju računa, u tom slučaju morate dostaviti podatke koje vas mogu dovesti u još gori položaj gubljenja sredstava.

Zato nemojte slati velike sume, nemojte da vam binance služi kao wallet, već samo trade.

Budite pažljivi, nekad VPN se ne konektuje kako treba, te kada uđete na binance sa BiH IP adresom, može vas opet dovesti u isti problem.

Možete koristiti besplatne VPN servise kao što su TunnelBear i slično, ali uzmite u obzir da ovi servisi loguju sav vaš rad, što sa sigurnosne strane nije preporučljivo.

Mi kao Crypto društvo smo sebi otvorili VPN servis, kojeg smo mi lično podesili, gdje je logovanje totalno ugašeno.

Ukoliko nekome treba VPN pouzdan, stojimo na raspolaganju.

Više detalja na

https://forum.crypto.ba/t/crypto-ba-vpn-servis-no-logs/2869

Hvala. Pretpostavio sam da je VPN, ali sam mislio da mogu napraviti neki fol da se sa svog postojećeg acc-a logujem i uradim konverziju ‘‘siće’’ koju nisam mogao poslati kroz withdraw. ovako će mi ostati na acc-u 10ak $ u Neo i BNB, a ne ostavlja mi se ništa mamu im…

Pa binance ima opciju da sve te “siće” pretvoriš u BNB koji možeš povući onda negdje ili dati nekome kome nije blokirano kako bi ti taj BNB zamjenio u nešto i poslao ti.

To znam i to sam stalno radio… Mislio sam na 0,92 Neo i nešto sitno BNB koji se ne mogu poslati dalje zbog ograničenja. Neo mora biti cijeli broj, a BNB je ograničenje na 0,28. Uglavom to je nekih 10$ koji stoje bez da ih mogu poslati.

A nazalost bilo je pitanje vremena da se ovo dogodi… ja sam povukao lovu na desktop wallete, ima i drugih mjenjacnica :slight_smile:
#fundsaresafu

Ja sam ih gnjavio preko podrške za korisnike i omogućili su mi trgovanje naredna 72 sata, tako da sam uspio prebaciti siću na druge mjenjačnice. Mada su me pokušali ubjediti da su to neke regulative, ipak nakon 4 maila sam upio :slight_smile: Ne želim da vam ostavim fening, smećari kineski.

2 Likes

Zna li neko kako ERC20 BNB pretvoriti u novi BNB Coin. Znam da može tako što se prebaci na BInance mjenjačnicu, ali nažalost ne mogu uraditi deposit na BInance jer je BiH još uvijek na crnoj list.
Postoji li neko drugo rješenje?

Zar je moguće da niko ne zna? :frowning:

Sorry na kasnjenju odgovora.

Uradi sljedeće, registruj se sa novim emailom na binance, preko VPN-a iz neke države koje Binance podržava.

Ne moras se verifikovati uopste, posalji tamo BNB i uradice ti odma zamjenu u novi BNB koji mozes povuci nazad.

image

Kada budete slali BNB ERC20 token na binance, koristite ETH deposit adresu, nakon čega će vam automatski se zamjeniti za BNB Mainnet coin

Hvala puno.
Uspio sam.

1 Like

Kako je moguce sad uraditi withdraw sa Binance na neki wallet… naprimer, idem preko VPN-a sa Nemackom IP adresom, posto sam iz Srbije, i onda odem na withdraw, Binance mi posalje mail konfirmacije da se proces odradi… i ja kliknem na link i sve preko VPN-a odradim … medjutim dobijem obavestenje kad kliknem na link “Your account withdrawal has been disabled due to abnormal activity on your account. Please complete ID or facial verification to re-enable your withdrawal function.” a verifikaciju ne mogu da oradim posto mi ne dozvoljava sa Srpskim papirima… i sta sad?

1 Like

Mislim da si zaglavio, te da je jedina sansa da ih pitas da povuces sredstva, te da nisi znao za zabrane.

da izgleda je to jedini nacin… medjutim… jel postoji sansa da se ovo zaobidje… jer situacija je sledeca… brat isto ima nalog i isto nesto ETH na racunu… ulogovao se i njemu za sada ne trazi verifikaciju, logovao se preko VPN-a … medjutim bojim se da ce i njemu izbaciti isto cim krene da radi withdraw sa Binance na neki wallet… izgleda traze sad verifikaciju bez obzira jesi iz zabranjenih zemalja ili ne… prosto mora da se uradi KYC… ili vi znate drugi nacin? posto ne znamo sta sad ciniti

evo samo da javim… probali i bratov nalog… da prebacimo eth … ista stvar se desila… cim smo pokusali withdraw sa binance odma je nalog zakljucan… nemam pojma kako i zasto… samo iskoci obavestenje na engleskom da zbog prevelike aktivnosti na racunu withdraw je na nalogu zakljucan do daljnjeg i trazi se verifikacija… sve smo radili preko VPNa i nikakve aktivnosti velike nismo radili vec pokusali da prebacimo 0.1 ETH na wallet i zahlavili :slight_smile: dve stvari mi padaju napamet… ili sad svima traze verifikaciju za withdraw ili smo se mozda nekad logovali preko adrese iz Srbije i svi ti nalozi su stavljeni pod zabranu… nista trece mi ne pada napamet a mislim da nije ni moguce raditi vise isplatu bez verifikacije.