Promjeni temu: Dan Noć

BiH blokirana od strane Binance mjenjačnice :(


#1

binance%20shit

Kao što se moglo jučer naslutiti, Binance nas je blokirao, te zahtjevaju da povučemo sva sredstva.

Svi koji posjeduju Binance račun, a koji su trgovali sa BiH IP adresa, moraju povući svoja sredstva.

Ovo se može zaobići na lak način, pa ćemo to riješiti ukoliko bude zaintersovanih.


#2

Kako se povlače sredstva?


#3

Kako ste i do sada radili withdraw, sve ostaje isto.

Preporučujem Bittrex dok se ne nađe bolje riješenje, ali ko se ne bavi sa trade, strogo preporučujem da povučete sredstva na hardware wallet ili na QT wallete coina.


#4

Taman sam htio da otvorim temu :slight_smile:

Gledaj ko može da trejda a sad razmislite gdje se mi nalazimo. Ja cirkusa od države


#5

Ima zainteresovanih da se nekako zaobiđe ovaj problem sa binance-om… Ako mogu upute, bio bih jako zahvalan. imam acc na bittrexu i exmo ali mi niti jedan od njih nije ni blizu binance-u.


#6

Jedan od prijedloga kako bi se mogla zaobići ova zabrana je da koristite VPN koji je nevezan za države koje se navode kao blokirane.

Naravno uradićete novu registraciju pod novom IP adresom, novom email adresom, i nećete verifikovati account, imaćete 2 BTC withdrawal limit.

Ako kojim slučajem zatraže verifikaciju računa, u tom slučaju morate dostaviti podatke koje vas mogu dovesti u još gori položaj gubljenja sredstava.

Zato nemojte slati velike sume, nemojte da vam binance služi kao wallet, već samo trade.

Budite pažljivi, nekad VPN se ne konektuje kako treba, te kada uđete na binance sa BiH IP adresom, može vas opet dovesti u isti problem.

Možete koristiti besplatne VPN servise kao što su TunnelBear i slično, ali uzmite u obzir da ovi servisi loguju sav vaš rad, što sa sigurnosne strane nije preporučljivo.

Mi kao Crypto društvo smo sebi otvorili VPN servis, kojeg smo mi lično podesili, gdje je logovanje totalno ugašeno.

Ukoliko nekome treba VPN pouzdan, stojimo na raspolaganju.

Više detalja na


#7

Hvala. Pretpostavio sam da je VPN, ali sam mislio da mogu napraviti neki fol da se sa svog postojećeg acc-a logujem i uradim konverziju ‘‘siće’’ koju nisam mogao poslati kroz withdraw. ovako će mi ostati na acc-u 10ak $ u Neo i BNB, a ne ostavlja mi se ništa mamu im…


#8

Pa binance ima opciju da sve te “siće” pretvoriš u BNB koji možeš povući onda negdje ili dati nekome kome nije blokirano kako bi ti taj BNB zamjenio u nešto i poslao ti.


#9

To znam i to sam stalno radio… Mislio sam na 0,92 Neo i nešto sitno BNB koji se ne mogu poslati dalje zbog ograničenja. Neo mora biti cijeli broj, a BNB je ograničenje na 0,28. Uglavom to je nekih 10$ koji stoje bez da ih mogu poslati.


#10

A nazalost bilo je pitanje vremena da se ovo dogodi… ja sam povukao lovu na desktop wallete, ima i drugih mjenjacnica :slight_smile:
#fundsaresafu


#11

Ja sam ih gnjavio preko podrške za korisnike i omogućili su mi trgovanje naredna 72 sata, tako da sam uspio prebaciti siću na druge mjenjačnice. Mada su me pokušali ubjediti da su to neke regulative, ipak nakon 4 maila sam upio :slight_smile: Ne želim da vam ostavim fening, smećari kineski.