Zašto PayPal ne podržava XRP?

Kripto entuzijasti se pitaju zašto je PayPal preskočio četvrtu najveću kriptovalutu po tržišnoj kapitalizaciji, XRP, naziru se neki odgovori.

PayPalCrypto

PayPal se udružio s Crypto Exchange-om Paxos Trust Company kako bi omogućio milionima korisnika u SAD-u da kupuju, prodaju i čuvaju Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) i Litecoin (LTC).
U novom intervju-u za Unchained Podcast, izvršni direktor i suosnivač Paxosa Charles Cascarilla kaže da dvije kompanije dijelom traže od Komisije za vrijednosne papire i berze (SEC) da utvrdi koju će valute podržati.

„To je ono što je PayPal tražio i to smo imali. Zapravo imamo ovlaštenje da možemo čuvati i trgovati dodatnim tokenima. Imamo Pax Gold, koji je jedan od naših tokena. Imamo Pax dolare. Dakle, postoje i drugi proizvodi koji nisu bili uključeni u lansiranje kripto brokera. Ali što se tiče čistih kriptovaluta, to su četiri koje imamo na listi na našoj burzi i zaista pružamo skrbništvo.

Proširit ćemo ih jer našim kupcima treba više proizvoda, ali na kraju želimo biti usmjereni na kupca. Kad počnete izlaziti izvan te četvorke ili možda nekolicine drugih, postavlja se puno pitanja o tome jesu li vrijednosni papiri ili ne. I mislim da je to uvijek nešto što možda stvara malo oklijevanja.

Na primjer, Bitcoin, Bitcoin Cash kao rezultat, Litecoin, koji su vrlo slični, i Ethereum su u osnovi podijelili SEC, Bitcoin eksplicitno i Ethereum eksplicitno. I kad se jednom počnete udaljavati od ove četvorke, oko njih uvijek postoji malo pitanja. Ne samo za nas, već i za industriju uopšte. Dakle, to je nešto oko čega moramo biti pažljivi. "

Pored četiri crypto valute koje nudi PayPal, New York State Department za financijske usluge (NYDFS), gdje je sjedište Paxosa, odobrio je i četiri druge kripto valute za trgovanje.

Osam valuta koje su službeno odobrene za trgovanje su Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin, Binance USD (BUSD), Gemini dolar (GUSD), Pax Gold (PAXG) i Paxos Standard (PAX).

Iako NYDFS dozvoljava kompanijama da čuvaju XRP, ova crypto valuta još nije odobrena za prodaju i trgovinu. Dok se to ne dogodi, čini se malo vjerojatnim da će se XRP uskoro ponuditi putem PayPal-a.

1 Like

Ja znam odgovor, može dvica? :smiley:

1 Like