Zanimanja

Narode, koliko vas freelanca? Ne vjerujem da svi baš živite od Bitcoin-a :D

Ja sam student prve godine fakulteta tako da nemam vremena da se zaposlim puno radno vrijeme. Htio sam da zaradim neki novac sa strane. Bavio sam se Freelancom, ali to su pretežno bili neki sitni poslovi (Word prekucavanja ili Excel prekucavanja). Tu nisam uspio da zaradim neki novac da mogu da kažem da sam bio zadovoljan.
Sjedim nekidan sa kolegicom koja mi govori kako zarađuje fine pare sa forza organizacijom. Oni nude brze pozajmice, ali ako preporučite tu firmu nekome ko će dići kredit možete da dobijete 10 km. Ima sve detaljno objašnjeno ovdje. Ona kaže da osim svog redovnog posla mjesečno izvuče oko 200 km. Meni to djeluje dobro ako se stvarno tako može zaraditi. Da li neko od vas ima sličnog iskustva? Ako imate još neku ideju za posao bio bih vam mnogo zahvalan. Svaki odgovor će mi dobro doći.

1 Like

Prvi put čujem za ovo, baš ću pogledati.

Ako je legalno, ne bi bilo loše uzeti 200KM mjesečno za računa.

Pustićemo još članova da provjeri i da skontamo šta je

@eBunny
@Brzina
@Trololino

:smiley:

Sutra ću baš otići do njihove poslovnice da vidim.

1 Like

Hajde pa nas obavijesti o čemu se radi, koji su mehanizmi naplate osoba koji ne plaćaju nazad.

Mislim, nešto mora postojati, uslikaj nam kancelarije :smiley:

1 Like

Vidi kpd te stvari nema lake zarade cenera. Kad to krenes postajes njihova pokretna reklama. Zasto, zato sto ces cenera dobit po potpisanom ugovoru a sa koliko ces osoba prije toga pricat o njima i prezentirat njihov proizvod i za to neces biti placen. Na kraju ces Potrosit mjesec dana dok skontas da mozda nikog neces nafatat da uzme taj mini kredit a talagao si se i trudio i cak izlagao nekad zajebanciji na svoj racun da dodes do tog cenera. Ako nemas fiksni dio primanja i zavisis samo od te provizije po ucinku, batali se toga. A ta cura sto ti je to napricala je vec zaradila dnevnicu.

Helem bolje radi taj copywright na freelance tako ces sigurno biti placen kolko got uradis.

1 Like

Bio sam jutros. Koliko sam ja shvatio. Pošalješ pozivni link putem svog profila prijatelju, i kad on aplicira za kredit dobijaš 10 km za povrat na vlastitu pozajmicu. Znači preporučiš pet osoba koje će aplicirati, dobiješ 50 km za povrat sledeće pozajmice i kad digneš pozajmicu od 100 km, moraš samo vratiti 50, i tu si u plusu 50 km, ako ne računamo kamatu.

Malena im je kancelarija ovdje u BL, bilo mi je neprijatno da slikam :smiley:

Da ti iskreno kažem, taj affiliate sistem me toliko podsjeca na piramidu :sunglasses:

Pogotovo ako ti umanjuje 10KM sa tvoje već postojeće pozajmnice.

Šta ako nemam aktivnu pozajmnicu, a preko mene neko uradi pozajmnicu?

Sve u svemu, nisam oduševljen, jer oni koji imaju aktivnu pozajmnicu, forsiraju nove ljude kako bi se njima umanjila pozajmnica, što opet asocira na piramidu

Dosta od mene, kao što ti je @slesh rekao, ganjaj nešto drugo.

2 Likes

Hvala vam na iskrenim odgovorima

Uci sta got mozes od IT u slobodno vrijeme…barem ga sad imas dok studiras…kasnije nes imat ni za lijeka vremena i udri online sta radi

1 Like

DROPSHIPPING SVJEŽ ČLANAK, bio i kurs u Banja Luci

https://www.capital.ba/dropshipping-kao-izvor-dobre-zarade/

2 Likes

WOT (waste of time) biznis ako se nećeš posvetiti tome 24/7

Freelancing je dobra stvar, samo je pitanje koje vještine imaš? Ja da znam dizajnirati nešto vazda bih ganjao klijente po Fiverru ili Craigslistu (extra dobro plaćeno) da unovčim svoj talenat :slight_smile:

1 Like
1 Like

Satnice u pojedinim oblastima on line freelance rada

Hm, što se tiče te Forza organizacije, ja mislim da su oni isti kao Kreddy.ba. Mislim identična stvar, oboje nude brze pozajmice samo druge cifre su u pitanju. :smiley:

Nemam puno ličnog iskustva, ali ja recimo ne znam kako bih počeo freelance. Neke stranice su pune Indijaca koji rade sve za male pare, a na nekim stranicama kao što je “upwork” možeš vidjeti samo iskusne profesionalce, a nisam zainteresovan za dizajnerske poslove.
Dropshipping je odlična stvar, ali ti treba dobar početni kapital ako hoćeš nešto da uradiš konkretno (Jer moraš posvetiti vrijeme i novac kako bih eksperimentisao sa google reklamama).
Ima dosta ponuda da se radi kao dispečer od kuće. Pa eto još jedna ideja :smiley:

Te kreditne organizacije vas plaćaju u suštini za reklamu vi sve ispitate i ako se ko javi dobijete cenera ali morate imati pozajmicu kod njih u suštini vi će te otplatiti samo kamatu opet im vratite koliko ste digli klasična piramida plus gdje je svo skakanje i treba naći klijenata … mlaćenje u prazno

1 Like