Za prave igrače: Börse Stuttgart omogućila ‘shortanje‘ na bitcoin

Ulagači koji žele ‘shortati’ bitcoin (BTC) imaju novu mogućnost u Njemačkoj. Naime, 25. veljače Börse Stuttgart - druga najveća njemačka burza - najavila je uvrštenje ETP-a ( Exchange Traded Product ) koji je povezan s promjenom cijena kriptovalute na burzu.


ETP izdaje platforma za upravljanje kripto-fondovima 21Shares, ranije poznata kao Amun. ETP nudi investitorima pozitivan povrat kad god padne cijena bitcoina - umanjena za dnevnu naknadu za upravljanje.

Već listan na glavnoj švicarskoj burzi SIX, 21Shares short bitcoin ETP (SBTC) dostići će još veći broj investitora putem Börse Stuttgarta, koja je prošle godine izvijestila o volumenu trgovanju od 68,5 milijardi eura.

Hany Rashwan , izvršni direktor 21Sharesa, tvrdi da su ‘ulagači u Njemačkoj pokazali snažnu podršku prethodnim ponudama kriptovaluta’.

21Shares predstavio je skup derivata koji prate vrijednost bitcoina (BTC), ethera (ETH), XRP, binance coina (BNB) i tezosa (XTZ), a danas su potvrdili da je Uredbu o prospektu PD3 za postojeće ETP-ove uređene prema švicarskom zakonu odobrilo Švedsko tijelo za financijski nadzor.

Direktor kompanije 21Shares dodao je da odobrenje predstavlja prekretnicu za tradicionalne investitore i kripto zajednicu. U prošlom intervjuu, izvršni direktor Hany Rashwan ukazao je na ‘ogromnu’ potražnju za kriptoderivatima, no ipak je napomenuo da mnogi danas postojeći proizvodi ostaju u obliku futuresa i ‘dolaze uglavnom iz nereguliranih zemljopisnih područja’.

Ova situacija, tvrdi Rashwan, teži odbacivanju od strane institucionalnih ulagača i rezultira složenim proizvodima koji odbacuju i maloprodajne ulagače.

1 Like