WhatsApp uskoro postaje marketplace?

Aplikacija za chat WhatsApp odavno je postala više od obične aplikacije za dopisivanje. Uvođenjem WhatsApp Business, Facebook ( vlasnik WhatsApp-a ) je predstavio svoj alat za chat kao marketinški instrument za kompanije. Na primjer, na upite kupaca može se odgovoriti putem Messengera. Kompanije poput Huaweia koriste WhatsApp za korisničku podršku.

U budućnosti, WhatsApp Business trebao bi postati još atraktivniji za kompanije. Izvršni direktor WhatsApp-a Matt Idema najavio je da će usluga biti proširena. “Globalna pandemija jasno je stavila do znanja da poduzećima trebaju brzi i efikasni načini za kontakt sa kupcima i ostvarivanje prodaje. WhatsApp je u ovo vrijeme postao jednostavan i prikladan resurs”, napisao je, dodajući da je WhatsApp tijekom ovog vremena postao lagan i prikladan i proširit će dostupnost informacija ka potrošačima kako bi se informisali o proizvodima i kupili ih direktno putem chata. WhatsApp planira uslugu uvoditi postepeno tokom narednih mjeseci.

Web aplikacija WhatsApp u bliskoj će budućnosti također ponuditi sveobuhvatnu inovaciju. U budućnosti će se glasovni i video pozivi konačno integrirati u WhatsApp Web, omogućavajući korisnicima održavanje video konferencija putem svojih računara. Do sada je to bilo moguće samo putem mobilne aplikacije za Android i iOS.