Vodeći austrijski pružatelj usluga telekomunikacija dodaje kripto valute svojoj mreži bezgotovinskog plaćanja

A1 Payment, podružnica A1 Telekoma Austria, rekla je da korisnici u ponedjeljak sada mogu vršiti plaćanja putem kripto valuta, uključujući Bitcoin, Ether i Dash na svojoj aplikaciji za bezgotovinsko plaćanje.


Na svojoj web stranici firma je navela da će se, bez obzira na korištenu kripto valutu, plaćanja u stvarnom vremenu pretvoriti u eure kako bi trgovci dobili plaćanje u fiatu.

Dodavanje kriptovaluta na platnu platformu A1 omogućit će oko 2.500 trgovaca da prihvate digitalne valute. Potezi su uslijedili nakon prošlogodišnje odluke A1-a da na svoju platformu integrira usluge WeChat Pay i AliPay.

Djelomično pod kontrolom austrijske države, A1 Telekom je prošle godine najavio probno plaćanje kripto valutama u pilot programu. U toj najavi navodi se da su industrije uskog kontakta s turistima i poslovnim putnicima povrijeđene zaostatkom u prihvaćanju digitalnih valuta jer putnici nisu mogli platiti s BTC, AliPay ili WeChat Pay.

Prema Reuters-u, prihod A1 Telekoma je u Q2 smanjen za 2,4%, na 1,1 milijardi eura. Izvještaj je također rekao da firma planira smanjiti neke od planiranih investicija za godinu, uključujući ulaganja u 5G.