Upravni odbor MicroStrategy sada prima platu u Bitcoinu

Upravni odbor MicroStrategyja sada prima plaću u Bitcoinima, prema riječima izvršnog direktora tvrtke Michaela Saylora.

Odbor analitičke softverske tvrtke MicroStrategy sada se plaća u bitcoinima, prema riječima izvršnog direktora tvrtke Michaela Saylora.

Po najavi tvrtke, Upravni odbor je “izmijenio način kompenzacije” za direktore koji su klasificirani kao ne-zaposlenici. Takvi će direktori ubuduće umjesto gotovine primati “sve naknade” za svoje usluge u Bitcoinu.

Odobravajući ovu promjenu, Odbor je naveo svoju predanost Bitcoinu, “s obzirom na njegovu sposobnost da služi kao skladište vrijednosti, podržano robusnom i javnom arhitekturom otvorenog koda, nevezanoj za suverenu monetarnu politiku”.

Prema novom aranžmanu, iznos koji se plaća odboru direktora koji nisu zaposlenici ostaje nepromijenjen i, prema najavi, nominalno će biti denominiran u USD. U trenutku plaćanja naknade će se pretvoriti iz USD u Bitcoin, a zatim deponirati u odgovarajući digitalni novčanik direktora koji nije zaposlenik.

MicroStrategy-ova Bitcoin ulaganja

Vijesti prate MicroStrategyev dugi niz ulaganja u Bitcoin, koji je započeo u kolovozu 2020. Do danas je tvrtka uložila preko 5 milijardi dolara u Bitcoin, što ga čini jednom od javnih tvrtki s najvećim Bitcoin balansom.

Tvrtke, uključujući Teslu i Square, slijedile su MicroStrategy dodajući Bitcoin u svoje korporativne blagajne, nešto što je izvršni direktor Michael Saylor opisao kao “vrh ledenog brijega” za institucionalno ulaganje u kriptovalutu. Saylor predviđa da će ih slijediti i “lavina tvrtki”, te je pokrenuo mrežne tečajeve o ‘Bitcoin-u za korporacije’. Neki stručnjaci tvrde da su ulaganja MicroStrategyja u Bitcoin dovela do toga da je on postao faktički Bitcoin ETF u odsustvu takvog u SAD-u.

Izvori:

https://twitter.com/michael_saylor/status/1381579120354717699?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1381579120354717699|twgr^|twcon^s1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F66190%2Fmicrostrategy-board-of-directors-now-paid-in-bitcoin

1 Like