UNICEF pokreće fond za kripto valute

NJUJORK, 9. Oktobra 2019. - UNICEF će sada moći primati, zadržavati i isplaćivati ​​donacije kripto valuta etera i bitcoina, putem svog novoosnovanog Fonda za kripto valute UNICEF-a. U prvom redu za organizacije Ujedinjenih nacija, UNICEF će koristiti kripto valute za finansiranje tehnologije otvorenog koda koja koristi djeci i mladima širom svijeta.

Prema strukturi Fonda kriptovaluta UNICEF-a, doprinosi će se održavati u njihovoj kripto valuti od doprinosa i dodjeljivati ​​se u istoj kripto valuti.

„Ovo je novi i uzbudljiv poduhvat UNICEF-a,“ rekla je Henrietta Fore, izvršna direktorica UNICEF-a. „Ako digitalne ekonomije i valute imaju potencijal oblikovati živote narednih generacija, važno je istražiti mogućnosti koje oni nude. Zato je stvaranje našeg Fonda za kripto valute značajan i dobrodošao korak naprijed u humanitarnom i razvojnom radu. "

Prvi doprinosi Fondu kriptovaluta UNICEF-a bit će primljeni od Fondacije Ethereum i koristit će tri primatelja fonda UNICEF-ovog inovacijskog fonda - i projekta koji koordinira inicijativa GIGA za povezivanje škola širom svijeta na Internet.

„Ethereum fondacija je uzbuđena da demonstrira snagu onoga što Ethereum i blockchain tehnologija mogu učiniti za zajednice širom sveta. Zajedno sa UNICEF-om poduzimamo akcije s Cryptofundom kako bismo poboljšali pristup osnovnim potrebama, pravima i resursima “, rekla je Aya Miyaguchi, izvršna direktorica Ethereum fondacije. „Naš je cilj podržati istraživanje i razvoj Ethereum platforme i povećati zajednicu onih koji imaju koristi od tehnologije koja će poboljšati nebrojene živote i industrije u godinama koje dolaze. Željeli bismo zahvaliti UNICEF-u i porodici nacionalnih komiteta UNICEF-a na njihovom vodstvu jer zajedno stvaramo stvarni napredak. "

Fondacija Ethereum počet će svoju donaciju putem Francuskog nacionalnog odbora za UNICEF.

UNICEF-ovi nacionalni odbori SAD-a, Australije i Novog Zelanda također prihvaćaju kriptovalute.

Osnivanje fonda kriptovaluta UNICEF dio je UNICEF-ovog kontinuiranog rada na blockchain tehnologiji. UNICEF sufinancira UN-ovu inovacijsku mrežu s WFP-om. Mreža je odgovorna za istraživanje potencijala i zamki blockchaina i drugih tehnologija u nastajanju.

2 Likes

Pitam se samo koliko će ovakvih vijesti se objaviti dok ostatak svijeta ne shvati da je kripto tu da ostane…