Uhićeni prevaranti iz Rijeke. Prevarili tisuće ulagača u kriptovalute

PRIMORSKO-GORANSKA policija iznijet će na konferenciji za novinare detalje kriminalističkog istraživanja Luke Burazere i Eugena Travalja, uhićenih dan ranije pod sumnjom da su prevarili velik broj građana koji su investirali u kriptovalute i trgovali njima.

Presicu ćete moći pratiti uživo na Indexu.

Konferencija za novinare na kojoj će predstavnici primorsko-goranske policije prezentirati rezultate opsežnog kriminalističkog istraživanja nad počiniteljima kaznenih djela prevare, počinjenih na štetu velikog broja građana, bit će održana u 12:30, najavila je policija, ne navodeći imena osumnjičenika.

Uhićeni Luka Burazer i Eugen Travalja

Dvojica uhićenika su vlasnici propale tvrtke za trgovanje kriptovalutama BitLucky, a u utorak navečer je objavljeno u medijima da ih je uhitila policija i odvela na kriminalističko istraživanje. Navodno su uhićeni u Rijeci, po nalogu riječkog Općinskog državnog odvjetništva, a sumnjiči ih se za prevaru ulagača u vrijednosti više desetaka milijuna eura.

Ulagači tvrtke za trgovanje kriptovalutama BitLucky krajem kolovoza su upozorili da je taj slučaj mjesecima bez pomaka, ističući da je riječ o najvećoj kriptoprevari na ovim prostorima.

Više stotina ulagača podnijelo kaznenu prijavu

Njima se Burazer posljednji put javio e-mail porukom 18. svibnja, obavještavajući ih da je “tvrtku doveo u stanje krize”. Otada mu se izgubio svaki trag, ali je 30. srpnja dao intervju Jutarnjem listu, u kojem je odbacio optužbe, ali nije otkrio svoju lokaciju.

Ulagači su istaknuli da je njih više stotina podnijelo kaznenu prijavu.

1 Like