UEFA ulaznice prodavat će se na Ethereum blockchain platformi

Ova načela potaknula su i druge blockchain projekte, poput suradnje IOTA-e u automobilskoj industriji, uporabe blockchaina u poljoprivrednom lancu opskrbe ili razvoju pametnih gradova.

UEFA (Union of European Football Associations) je najavila partnerstvo s AlphaWalletom koji će omogućiti svim ljubiteljima nogometa kupnju VIP ulaznica za sljedeći turnir putem Ethereum blockchain platforme.

Victor Zhang , izvršni direktor AlphaWalleta, u svojoj se izjavi osvrnuo na partnerstvo s UEFA-om. Zhang je rekao da će suradnja omogućiti kombinaciju konvencionalne distribucijske strukture UEFA-e i blockchain tehnologije.

AlphaWallet želi riješiti dva glavna problema s kojima se suočava sportska industrija, a to su prijevara i nedostatak regulacije kod preprodaje ulaznica.

Zhang je također spomenuo i dvije važne prednosti blockchain tehnologije. Sposobnost stvaranja tržišta bez visokih troškova transakcija i web-integracija. Ova načela potaknula su i druge blockchain projekte, poput suradnje IOTA-e u automobilskoj industriji, uporabe blockchaina u poljoprivrednom lancu opskrbe ili razvoju pametnih gradova.

Zhang vjeruje da je prva faza razvoja blockchaina završila i da će se sada pojaviti sve više projekata s puno većim potencijalom. Partnerstvo s UEFA-om omogućit će im da tokeniziraju više od 20 tisuća VIP karata putem blockchain tehnologije.

Izvršni direktor AphaWalleta osvrnuo se i na proces tokenizacije te njezine prednosti. Proces uključuje upotrebu blockchain tehnologije kako bi pružateljima usluga, odnosno organizatorima eventa omogućila provjeru autentičnost ulaznica bez UEFA-inog centraliziranog sustava. Nadalje, VIP korisnici također bi raspolagali pristupom raznim dodatnim integriranim uslugama vezanim uz tokenizirane ulaznice.

AlphaWallet surađuje s partnerima FIFA-e na razvoju jedinstvenih, odnosno ne zamjenjivih ERC-875 tokena. Na taj način će VIP korisnicima omogućiti razmjenu ili slanje karata jedan drugome ili razmjenu ulaznica za proizvod. Krajnji cilj AlphaWalleta je stvoriti jedinstveno slobodno tržište i onemogućiti neregulirane ulaznice.