UBiK edukacija: Osnove pismenosti pismenosti u kriptovalutama

Udruga za blockchain i kriptovalute (UBIK) osnovana je 13.12.2017. usvajanjem Statuta Udruge na sjednici osnivačke Skupštine. Udruga je upisana u Registar udruga 18.01.2018. te sukladno ciljevima djeluje na području obrazovanja, znanosti i istraživanja. Rad Udruge je javan i svi članovi Udruge imaju pravo sudjelovati u radu Udruge sukladno odredbama Statuta i Zakona te pravo uvida u rad tijela i odluke koje njena tijela donose. Rad Udruge usmjeren je ka ispunjavanju ciljeva Udruge. Plan rada, stoga, logično proizlazi iz ciljeva.

Trenutno organizuju interesantnu edukaciju, koja NIJE besplatna.

Drage naše članice, članovi i oni koji to tek namjeravaju postati!
Obzirom na velik interes, predstavljamo vam prvu ovogodišnju edukaciju “Osnove pismenosti u kriptovalutama” na kojoj imate priliku poslušati predavanja i sudjelovati u radionicama naših vrijednih i stručnih članova.

:spiral_calendar:Pozivamo vas da se 11. i 12. veljače u Wespa spaces pridružite predavanjima koja će vam održati Nikola Škorić, Edi Sinovčić, Jakov Buratović i Luka Sučić.

Naučit ćete:
:one:Prvi Dan:

 • OSNOVE KRIPTOGRAFIJE
  Upoznavanje s kriptografskim pojmovima poput privatnog i javnog kluča, adrese i hasha
 • OSNOVE BLOCKCHAINA
  Rudarenje i ostali konsenzus mehanizmi (PoW/PoS/PoA)
  Kako rade transakcije
 • SIGURNOST NA INTERNETU
  Phishing, social engineering
  Primjeri čestih napada na internetu
 • KAKO PREPOZNATI SCAM PROJEKT
  Razumijevanje ponzi shema i kako sigurnije investirati

:two:Drugi Dan:

 • KAKO SLATI/PRIMATI KRIPTOVALUTE
  O walletima općenito (web/mobile)
  Kako otvoriti non custodial wallet
 • UVOD U DECENTRALIZIRANE FINANCIJE
 • RAZLIČITE EKONOMIJE BLOCKCHAINA I ZAŠTO RAZLIČITA RJEŠENJA UOPĆE POSTOJE?
  blockchain fees, Eth scaling solutions, Eth killers

:link:ZAŠTO?
Blockchain tehnologija postala je protagonist tehnološkog napretka i razvoja, pa za nju interdisciplinarno optiraju stručnjaci iz različitih domena, a zbog svoje propulzivnosti često ostavlja i one najverziranije s mnogo pitanja. U nedostatku koherentne i relevantne literature koja bi obuhvatila sve fenomene potrebne za razumijevanje ovog divnog ekosustava, naši predavači odlučili su uzeti stvar u svoje ruke i ovim putem koncentrirati osnovni postament razumijevanja blockchaina na jedno mjesto za sve polaznike kojima tehnološka i sociološka vrijednost blockchaina nije nepoznata, no u pletori informacija iz različitih izvora ne mogu filtrirati one bitne ili ne znaju od kud početi.

:books:ŠTO MI TREBA?
Budući da krećemo od samog starta, predznanje nije nužno, pa ako ste za blockchain čuli samo i u povojima, a zanima vas o čemu se zaista radi, pridružite nam se jer naši će vam članovi koncizno sve objasniti na stručnoj i primjenjivoj razini. Sve što vam treba je znatiželja i malo dobre volje za koje ćete biti nagrađeni tehničkim znanjem o kriptovalutama i certifikatom u obliku NFT-a!

:round_pushpin:KAD? GDJE?
Radionicu će ugostiti naš temeljni član Wespa Spaces u svojim prostorijama 11. i 12. veljače s početkom u 14:00.
CIJENA:

 • za nečlanove - 600,00 HRK
 • za članove – 600,00 HRK uz 10 % popusta
 • za temeljne članove – 600,00 HRK uz 20 % popusta
 • za studente – 600,00 HRK uz 50 % popusta

:arrow_right:PRIJAVE
Ne propustite se prijaviti na Radionicu jer prijave traju do 7.2. na linku: https://forms.gle/g4QqgFQcDj5u7ghx8, a broj sudionika je ograničen

1 Like