U Sanskom Mostu televizor možete platiti Bitkoinom

SANSKI MOST – Televizor, laptop, kućanske i tehnološke uređaje u Sanskom Mostu mogu se platiti Bitkoinom ili nekom drugom kriptovalutom.

Osim plaćanja u gotovini ili karticom, prva kompanija u BiH koja je omogućila kupcima da plate račun Bitkoinom nalazi se u Sanskom Mostu.

Kompanija „No Limit tehnology“ putem svog web shop-a „nolimit.ba“ omogućila je da se proizvodi poput televizora, laptopa i telefona mogu kupiti i na ovaj način.

Ideja za ovaj vid plaćanja, kako ističu iz kompanije „No Limit tehnology“ na njihovom webshopu dugo bila u opciji, ali je to sve bilo na nekom standby jer je trebalo sve pretočiti u praksu, integrisati u web aplikaciju i testirati.

„Webshop nolimit.ba, smo pokrenuli još 2013. godine, klasičan webshop koji je manje-više isti i danas, sa tom razlikom da je na njemusada moguće plaćanje i bitcoinima i drugim kriptovalutama. U turbulentnim vremenima uzrokovanih pandemijom Covid19, koja traže manje fizičkog kontakta, kupovina i prodaja online su pitanje opstanka. Mi smo se svojim webshop prilagodili, razradili načine prodaje, dostave, ali i sigurnog plaćanja“, rekao je za portal CAPITAL Zebir Filović iz kompanije „No Limit tehnology“.

Ipak, dodaje Filović najvažniji korak je bio pronaći siguran platni procesor koji omogućava rad sa Bitcoinom, a to im je omogućio rxcpay preko crypto.ba.

Na pitanje kako zapravo funkcioniše kupovina proizvoda posredstvom Bitcoina ili drugih kriptovaluta, iz kompanije „No Limit tehnology“ kažu da kupovina proizvoda na webshopu nolimit.ba funkcioniše kao i na svakom drugom ozbiljnom webshopu.

„Nakon odabira željenog artikla ili više njih, pristupa se procesu plaćanja. Nakon izbora načina plaćanja Bitcoinom, aktivira se platni procesor kao međukorak na kome kupac preko svog Crypto Walleta (novčanika) koga ima na instaliranog na smartfonu prebacuje sredstva na naš Crypto Wallet. Vrlo jednostavno i brzo. U principu, svodi se na skeniranje QR coda koga kupac vidi na svom monitoru ili displeju“, kazao je Filović.

Iz tehnološke zajednice „Crypto.ba“, koja je posredovala u kreiranju mogućnosti kupovine proizvodaputem Bitcoina i drugih poznatih kriptovaluta na webshopu „nolimit.ba“ , rekli su da pokušavaju ljudima u BiH da pokažu sve jednostavnosti koje nudi ovakav vid trgovanja.

„BiH generalno kasni par godina za zemljama zapadne Evrope i svijeta kada je u pitanju tehnološki razvoj. Ovom implementacijom koju smo odradili sa kompanijom „No Limit tehnology“ pokušavamo da otvorimo vrata inovacijama koje su dostupne svima, a veoma mali broj ljudi ih zapravo koristi, iako predstavlja mnogo lakši i brži vid kupovine“, rekao nam je Rux iz „Crypto.ba“ zajednice.

CAPITAL: Dragana Eremija

Izvor
U Sanskom Mostu televizor možete platiti Bitkoinom

I jel kosta kao kad bi Bitcoin pretvorio u marke pa platio ili 10% skuplje ?

Pa fino odeš na nolimit.ba market, izabereš proizvod, simuliraš plaćanje. Zatim cijenu u BTC-u uporediš sa trenutnom cijenom i vidjećeš razliku.

NoLimit webshop koristi rxcpay.crypto.ba platni procesor, koji uzima cijene sa Binance, Bitstamp, Kraken od čega se uzima prosjek u USD te se to konvertuje u KM.

Nikakvih nevidljivih provizija nema, ako si na to mislio :slight_smile:

Usporedio sam jedan TV u btc je izasao 77 KM skuplji,ali pozdravljam to da neko ubaci i crypto uplate

Na koji si način došao do računice, ako možeš pojasniti, volio bi da znam otkud se pojavilo toliko :slight_smile:

Jesi računao faktor promjene cijene BTC-a u trenutku kad si gledao na shopu, te jesi uzeo tri cijene sa mjenjačnica, prosjek njihov u USD i zatim to prebacio u KM po trenutnom kursu.

Jer kada smo podešavali NoLimit webshop, na postavkama rxcpay platnog procesora nigdje nisu podešene dodatne vrijednosti na cijenu artikla, pa bi lično volio da saznam uzrok :slight_smile:

Vijest je također proslijedio i lokalni portal InMedia.ba

U Sanskom Mostu televizor možete platiti Bitkoinom

Samsung QE50Q65TAUXXH
Uzeo sam sada ovaj tv kao primjer,razlika je 30 KM,prosli put je bio skuplji tv preko 3 000 KM pa je razlika bila 77 KM

Količina narudžbi
0.02340331 BTC

1.229,00 КМ (BAM)

1259 KM cjena u btc-u

Razlika je ovdje,kod njega je 1 BTC = 52.513,96 КМ (BAM) a npr kod vas na stranici 1 BTC = 54.413,96 КМ (BAM).Razlika je 1000 €

Inace koristim vecinom Wirex

Pa ne možeš na taj način dobiti revelantnu računicu, ako koristiš Wirex kao početnu za poređenje.

Kao što sam ti rekao, cijene moraš uzeti sa ove tri mjenjačnice plus BITPAY koji sam dodao upravo da provjerim da li će biti znatne razlike.

Npr, sa Crypto.ba stranice, cijena u KM je drugačija iz razloga što vuče cijene sa cryptocompare, to možeš sam potvrditi sa “inspect element” alatom.

Ono što mora svima biti jasno, da će uvijek biti odstupanja u razlici cijene, pogotovo ako se koriste cijene sa različitih berzi, a pri tome ne računajući konstantnu dinamiku u cijenama.

:slight_smile:

Poštovani, mi ne uzimamo nikakvu provizuju, tako da je Vama svejedno da li platili u BTC ili u KM. Cijena je ista. Platni procesor nama uzme proviziju ali to je naš trošak.

1 Like

Evo i ovdje:

NO LIMIT TECHNOLOGY U Sanskom Mostu televizor možete platiti Bitkoinom - NORMALA.ba

Evo i ovdje:

U Sanskom Mostu televizor možete platiti Bitkoinom - Infoprijedor