Trezor predstavio desktop aplikaciju

SatoshiLabs, matična firma koja stoji iza Trezorove linije hardverskih novčanika za kriptovalute, lansirala je desktop klijent aplikaciju pod nazivom Trezor Suite.

Trezor Suite aplikacija dizajnirana je za poboljšanje korisničkog iskustva Trezora pružajući pouzdanost kako na radnoj površini tako i na mobilnim platformama. Nova aplikacija za računare nudi poboljšanja u tri ključna područja: sigurnost, upotrebljivost i privatnost.

Aplikacija eliminiše mogućnost phishing napada omogućavajući korisnicima da upravljaju svojim sredstvima bez korišćenja browser-a, a sadrži i brojna poboljšanja korisničkog interfejsa koja pomažu upravljanju kriptovalutama na jednostavniji način. Ovo podrazumeva kreiranje novih naloga i coin management system i unapređeni skriveni wallet management tools, tj passphrase ( tajne reči ).

Korisnici sada mogu koristiti Trezor Suite za pokretanje Bitcoin nod-a, poboljšavajući privatnost transakcija dopuštajući korisnicima da šalju vlastite transakcije i učestvuju u proveri ispravnosti transakcija. Trezor je takođe dodao jednostavan diskretan način za dodatni nivo privatnosti i uskoro planira implementaciju podrške za Tor.

“S Trezor Suite-om želeli bi smo objediniti Trezor iskustvo na vašim uređajima, počevši od ove verzije za stone računare, kako bismo omogućili veću fleksibilnost u načinu na koji koristite Bitcoin”, rekao je Marek Palatinus (Slush), izvršni direktor SatoshiLabs, u saopštenju za medije.

Pre izdavanja programa Trezor Suite, korisnici hardverskog novčanika trebali su da povežu svoj Trezor uređaj s računarom na kojem je pokrenuta aplikacija Trezor Bridge i pridruženi dodatak za browser Trezor Wallet. Sada će korisnici imati izbor da koriste samostalnu aplikaciju za računare putem programa Trezor Suite ili stariju browser aplikaciju.

Trezorov novi desktop wallet ima sličan dizajn kao Ledger Live - konkurentski desktop klijent koji nudi Ledger, kompanija koja stoji iza Ledger Nano linije hardverskih novčanika.

Trezor Suite trenutno je u javnoj beta verziji do otprilike januara 2021. godine, a tim trenutno traži povratne informacije od zajednice kako bi pomogla u izgradnji boljeg proizvoda. Trezor planira objaviti mobilnu verziju Trezor Suite-a negde sledeće godine i ukinuće stari dodatak za Trezor wallet nakon što wallet za radnu površinu izađe iz beta verzije.