Toyota ulazi u Crypto?

Toyota Systems, IT podružnica Toyota Motor Corporation, surađuje s japanskom berzom kriptovaluta DeCurret na razvoju brendirane Toyotine digitalne valute, navodi se u službenoj najavi 26. oktobra.
Veliki pilot projekat uključivat će 2.500 zaposlenih u Toyota Systems. Platforma će sadržavati plaćanja u digitalnoj valuti za beneficije.

Prema najavi, zaposleni koji učestvuju u programu moći će zamijeniti digitalnu valutu za bodove ili poklone iz kataloga. Toyota Systems napomenula je da se digitalna valuta ne može zamijeniti za japanski jen.

Novi pilot projekat koristi DeCurretovu vlasničku platformu zasnovanu na blockchain-u za izdavanje i upravljanje digitalnim valutama. U projektu će se testirati skalabilnost peer-to-peer modela na blockchain-u, kao i poslovna pitanja koja se odnose na isplate velikoj grupi ljudi.
Toyota aktivno istražuje blockchain industriju, uspostavljajući vlastiti Toyota Blockchain Lab u martu 2020.

Toyota nije jedini proizvođač automobila koji eksperimentira s blockchainom i kripto. Ranije u oktobru, BMW Koreja najavila je da će biti prva podružnica BMW Grupe koja će pokrenuti testiranje tokena temeljeno na blockchainu, a očekuje se da će ga u zemlji lansirati do kraja 2020. U septembru 2020., proizvođač luksuznih automobila Groupe Renault pokrenuo je pilot blockchain projekt namijenjen olakšavanju certificiranja usklađenosti dijelova vozila.

uuu :slight_smile: ovako to kreće, prvo te ignorisu a kasnije te obožavaju.

Go blockchain GO!