Torrent od milijadru dolara

The NFT Bay: stranica omogućuje korisnicima “krađu” kolekcionarskih NFTova

NFT Bay je nazvan “Torrent od milijardu dolara” - i obećava da će sadržavati svaki pojedinačni kripto kolekcionarski predmet koji je izdan na Ehtereum i Solana blockchainovima.

NFT Bay – i po imenu i po izgledu – inspiriran je The Pirate Bayom, zloglasnom platformom za torrenting koja je korisnicima omogućila preuzimanje ilegalnih verzija filmova, TV emisija i filmova.

Stvorio ga je Geoffrey Huntley, NFT Bay se trenutno može pohvaliti s više od 15 terabajta slika — što posjetiteljima omogućuje masovno preuzimanje JPEG-ova “jedinstvenih” tokena bez potrebe da klikaju desnom tipkom miša na svaku od njih.

Korisnici mogu tražiti određeni NFT koji traže ili filtrirati rezultate na temelju popularnih zbirki uključujući Bored Ape Yacht Club i CryptoPunks.

Zašto?

NFT Bay nazvan je “Torrent od milijardu dolara” - i obećava da će sadržavati svaki pojedini kripto kolekcionarski predmet koji je izdan na blokovima Ethereum i Solana.

Čini se da je web stranica odlučna istaknuti ono za što se vjeruje da je fatalna greška u načinu izdavanja NFT-ova. Na stranici običnog teksta - dizajniranoj da izgleda kao datoteke koje sadrže šifre za varanje za popularne videoigre (ako ste preuzimali takve stvari, naravno) - Huntley je napisao:

"Jeste li znali da je NFT samo hiperveza na sliku koja se obično nalazi na Google disku ili nekom drugom Web 2.0 hostu? Ljudi bacaju milijune na upute kako preuzeti slike. Zato možete desnom tipkom miša kliknuti Spremi kao, jer oni su standardne slike. Slika nije pohranjena u blockchain ugovoru."

Huntley je također istaknuo da je poznato da centralizirani web hostovi pate od zastoja, ali je dodao:

"Ovaj zgodan torrent sadrži sve NFT-ove tako da buduće generacije mogu proučavati tulipansku maniju ove generacije i zajedno reći… 'WTF? Uništili smo naš planet zbog OVOG?!"

Naravno, ova bezobrazna web stranica neće učiniti ništa da izbaci iz kolosijeka ludi svijet NFT-a ili spriječi njihovu prodaju po astronomskim cijenama.

Unatoč tome, postavlja neke uvjerljive točke - ne samo da bi slike povezane s NFT-ovima trebale biti pohranjene na samom blockchainu. Trenutno rastući troškovi transakcija znače da je to nepraktično na mreži Ethereum.

SOURCE: The NFT Bay: Site Lets Users 'Steal' Collectibles | Alexandria

2 Likes

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF