Top Crypto igra Splinterlands sada podržava BAT

Web browser ( pretraživač ) usmjeren na privatnost i kripto friendly web sajt Brave, danas je najavio partnerstvo sa kartaškom igrom zasnovanom na blockchainu Splinterlands.

Brave će biti službeni web pretraživač Splinterlandsa, a programeri planiraju sadržaj kako bi detaljno objasnili prednosti pretraživača, a istovremeno preporučujući igračima da koriste Brave za igranje web igre.

S druge strane, Brave će početi prikazivati oglase za Splinterlands korisnicima koji se odluče za oglase unutar preglednika, a ugrađeni digitalni novčanik preglednika može se koristiti za kupovinu kredita u Splinterlandsu.

Nadalje, Splinterlands će integrisati Brave-ov Basic Attention Token (BAT), koji se dodjeljuje korisnicima koji pristanu gledati Brave-ove oglase tijekom pregledavanja. Igrači Splinterlandsa moći će koristiti bilo koji zarađeni BAT za kupovinu kredita u igri, koji se mogu potrošiti na kupovinu novih pojačanja ili kupovinu karata od drugih igrača na tržištu.

Brave se sada može pohvaliti s više od 19 miliona aktivnih korisnika mjesečno i značajno je porastao tijekom 2020. godine. U junu je kompanija rekla da ima 15 miliona aktivnih korisnika mjesečno, što je značajan skok u odnosu na 10 miliona prijavljenih u decembru 2019. godine.

Tokom 2020. godine preglednik - koji prema zadanim postavkama blokira oglase i praćenje i omogućava korisnicima da se uključe u vlastite oglase Brave-a u zamjenu za BAT - potpisao je partnerstva s vrhunskim Crypto menjačnicama kao što su Gemini i Binance. Ranije ovog mjeseca, Android verzija Brave bila je najbolje ocijenjeni web pretraživač na Google Play trgovini.

Splinterlands je jedna od pregršt vrijednih kolekcionarskih igara zasnovanih na blockchainu sagrađenih u kalupu digitalnih i fizičkih hitova poput Hearthstone i Magic: The Gathering. Poput suvremenika Gods Unchained i SkyWeaver, i Splinterlandsove digitalne kartice su nezamjenjivi tokeni koji se mogu prodavati ili trgovati sa drugim korisnicima.

Trenutno DappRadar svrstava Splinterlands u najčešće igranu blockchain igru u posljednja 24 sata, s gotovo 5.700 korisnika koji su se prijavili da su igrali tokom tog perioda.

2 Likes