TikTok zabranjuje plaćene kripto promocije

Popularna društvena mreža TikTok zabranila je influenserima plaćene kripto reklame.Ova zabrana se ne odnosi na ljude koji promoviraju kriptovalute besplatno na istoj društvenoj mreži.

TikTok je objavio odluku o zabrani određenih vrsta oglasa na svojoj platformi. Na temelju ove odluke, svi oglasi povezani s kriptovalutama više se neće moći pojavljivati na TikTok-u.

Kako navode nove smjernice pravila:

“Prema TikTokovim pravilima o robnom markiranom sadržaju, promocija svih financijskih usluga i proizvoda sada je globalno zabranjena. Stoga korisnici na platformi više ne mogu objavljivati postove koji će promovirati financijske proizvode ili usluge”

Donijeto je još nekoliko zabrana za tiktok influensere pa stoga sada nece moci objavljivati sve što se tiče kreditnih kartica, forex trgovanja, brze sheme bogaćenja i aukcije.

Znamo i sami kako je TikTok bio pokretačka snaga porasta nekoliko meme coina kao što su Doge i Shiba Inu.
Loš uticaj ovakvih influensera na pratioce ima prvenstveno zbog toga što se reklamiraju sheme za bogaćenje na shitcoinima preko noći što je rezultiralo da neki korisnici ostanu bez svoje imovine.

Neplaćeni oglasi i općenito promovisanje kriptovaluta na Tiktoku će biti nastavljeno,dok se iz najveće društvene mreže Instagram-a još nisu oglasili povodom ovakvih zabrana i svjesno dopuštaju plaćene oglase ovakvog tipa.

Šta mislite da li treba zabraniti na svim društvenim mrežama ovakve oblike plaćenih reklama?

Izvor:TikTok Bans Paid Crypto Promotions But 'Financial Analysis' Unaffected - Decrypt

2 Likes