TikTok u partnerstvu s kripto glazbenom platformom Audius

Prema suosnivaču Audiusa i glavnom direktoru proizvoda Forrestu Browningu, otprilike 95% korisnika “nema pojma da je blockchain uopće uključen” u funkcioniranje aplikacije. To je cilj blockchain aplikacije, user-friendly korisničko iskustvo koje omogućuje široku adopciju.

Protokol za dijeljenje glazbe Audius je postao jedna od prvih streaming platformi u partnerstvu s TikTokom, dopuštajući korisnicima izravno dijeljenje pjesama u ovoj popularnoj aplikaciji.
U najavi od ponedjeljka, Audius je izjavio da je u partnerstvu s TikTokom u stvaranju nove značajke pod nazivom TikTok Sounds. Prema intervjuu Rolling Stonea sa suosnivačem Audiusa i glavnim direktorom proizvoda Forrestom Browningom, integracija će omogućiti korisnicima da skidaju pjesme stvorene kroz ovaj protokol u TikTok jednim klikom, u nastojanju da pojednostave proces.

Iako Audius tvrdi da nastoji iskoristiti blockchain tehnologiju kako bi nagradio stvaratelje sadržaja, kao i povećati transparentnost isplata umjetnicima, čini se da se integracija s TikTokom više odnosi na glazbu, a ne na slanje poruka o kriptovaluti ili DeFi sektoru. Prema Browningu, otprilike 95% korisnika Audiusa “nema pojma da je blockchain uopće uključen”.

Približavajući se milijardi aktivnih korisnika mjesečno, TikTok je u srpnju izvijestio da 75% svojih korisnika sa sjedištem u SAD-u otkriva nove izvođače putem aplikacije. Audius sada ima otprilike 5 milijuna mjesečno aktivnih korisnika nakon lansiranja u listopadu. Governance tokeni ove glazbene platforme su dodijeljeni kreatorima sadržaja na temelju broja streamova koje generiraju. TikTok trenutno ne dopušta korisnicima da primaju autorske naknade za streaming glazbe, već umjesto toga nudi mogućnosti za promicanje svog branda i angažman s fanovima.

Integracija je donekle iznenađujući potez za TikTok s obzirom na odluku aplikacije da u srpnju zabrani promotivni sadržaj koji se odnosi na kriptovalute, kao i promicanje svih financijskih usluga i proizvoda. Mnogi su korisnici saznali za najveću meme kriptovalutu Dogecoin preko video zapisa na ovoj društvenoj mreži tijekom ove i prošle godine.
Tržište je snažno reagiralo na vijest o ovom partnerstvu te je cijena Audius tokena (AUDIO) porasla za preko 130% u 24 sata. Trenutno se token nalazi na 74. mjestu po tržišnoj kapitalizaciji s kapitalizacijom od 1.5 milijardi dolara.

Izvor:TikTok partners with crypto-powered music streaming platform Audius

Dobra analiza platforme i tokena AUDIO :))