Tether odbija platiti zahtjev za otkupninu u Bitcoinu vrijedan $24 miliona

Izdavač stablecoina rekao je da ne namjerava platiti otkupninu, a rok je već prošao.

Izdavač Stablecoina Tether otkrio je da je bio podložan potražnji za otkupninom od 500 Bitcoina (24 milijuna USD), ali da je odbio platiti i pustio da rok prođe, stoji u tweetu danas.

28 . veljače, tvrtki je postavljena potražnja za otkupninom, navodi se. Osoba koja stoji iza toga prijetila je Tetheru objavljivanjem informacija koje bi “naškodile Bitcoin ekosustavu” ako otkupnina ne bude plaćena.
Tether je odlučio ne platiti otkupninu, javno odgovorivši: “Ne plaćamo.” Tweet je također sadržavao Bitcoin adresu pošiljatelja tražitelja otkupnine.
Capture

Izdavač stablecoina rekao je da nije siguran je li ovo pokušaj osnovne iznude ili je to pokušaj nanošenja štete Tetheru i široj kriptovalutnoj zajednici. “U svakom slučaju, oni koji žele naštetiti Tetheru postaju sve očajniji”, rekli su iz tvrtke.

Tvrtka je od tada upozorila policiju na pokušaj iznude i izjavila je da će pružiti punu podršku istrazi koja stoji iza ovog napada na otkupninu.

Višestruke glavobolje za rješavanje
Napad otkupnine nije bio jedini problem s kojim se Tether susreo prošlog tjedna.
Dana 23. veljače, državni odvjetnik u New Yorku zatražio je od Tethera da prestane trgovati u New Yorku, posluživši i Tether i Bitfinex novčanom kaznom od 18,5 milijuna dolara. “Bitfinex i Tether su lakomisleno i nezakonito prikrili masovne financijske gubitke kako bi održali svoj plan i zaštitili svoje posljedice”, rekla je državna odvjetnica Letitia James.

Nadalje, Tether će morati početi pružati redovita izvješća o svojim poslovnim funkcijama i mora pružiti jasne detalje o sredstvima koja drži kao rezerve. Tvrtka također mora pružiti javna otkrivanja imovine koja podupire Tether, uključujući zajmove od bilo kojih drugih subjekata.

Prije toga, glavni savjetnik Bitfinexa Stuart Hoegner rekao je za Decrypt da Tetherove rezerve “mogu uključivati, između ostalog, trezorske zapise, oročene depozite, obrnute repozicije i komercijalne zapise”. No, tvrtka do sada odbija komentirati količinu svake komponente u svojim rezervama.

Izvori: