Tesla Solar System

Sljedeći bull market, ukoliko ga doživimo, preporučujem da sebi ovo kupujemo! Totalno odcjepljenje od Elektroprivrede

Dok naš Telecom ide prvi i daje više, internet brzine 10mbita, ljudi izmislili toplu vodu :smiley:

image

Ne moramo ići tako daleko preko bare do amerike :smiley:

imamo ovdje ugradnju solara po sada prihvatljivim cijenama, pogledajte link ispod, mislim da bi se u kombinaciji sa mining rig isplatilo svakom domaćinstvu (baram nama iz crypto svijeta).

Koliko vidim radi se o renomiranim huawei solarnim sistemima, preko firme sola, a koja je povezana sa Topla Slovenija. Trebalo bi obratiti pažnju na ovo i razmišljati o of the greed sistemu, kako svi najavljuju poskupljenja struje, valja se pripremit :yum: , na linku pod Detaljno imate cijene nekih optimalnih kućnih solarnih sistema 2,2 kwh-3kwh, pa orijentaciono možete vidjeti koliko bi vas koštala investicija.

1 Like

Odlično, ovako nesto stvarno treba razmisljati.

ako posmatrate da je preko dana skupa tarifa struje, i imate potrošača koji mogu progutati svu tekuću proizvedenu struju, možete recimo uzeti sistem bez akumulatora, tako da majnate free preko dana, promijenite režim velikih potrošača, veš mašine itd. na dnevnu varijantu ukoliko vam je većina ukućana preko dana u kući, ispada jako profitabilno i skraćuje se vijek odplate na 3-5 godina, u odnosu na prijašnje kalkulacije 7-10 godina…svak to malo treba analizirati u skladu sa svojom potrošnjom ako ima pogodan krov za postavku panela