Crypto.ba

Švicarska ‘Kripto dolina’ započela je s prihvaćanjem bitcoina i etera za plaćanje poreza

Lokalna firma Bitcoin Suisse udružila se s kantonom Zug, pretvarajući plaćanja poreza za kriptovalute u švicarske franke.

Švicarski kanton Zug počeo je primati plaćanja poreza u kriptovalutama.

U prethodnoj najavi 2020. godine, švicarske vlasti rekle su da će od februara građani i kompanije sa sjedištem u Zugu moći platiti do 100.000 CHF (oko 111.300 USD) poreza bilo u bitcoinima ili eteru. Neće se prihvatiti djelomična plaćanja u kriptovaluti.

Zug je nazvan “Crypto Valley” zbog mnogih industrijskih kompanija koje su privučene jurisdikcijom nad svojim prijateljskim blockchainom i kripto regulativom.

“Kao domu Kripto doline, važno nam je da dalje promoviramo i pojednostavimo upotrebu kriptovaluta u svakodnevnom životu”, rekao je Zugov financijski direktor, Heinz Tannler, kada je najavljena porezna inicijativa.

Kripto posrednik i skrbnik Bitcoin Suisse sa sjedištem u Zugu udružio se s kantonom, pretvarajući plaćanje kriptovaluta u švicarske franke za poreznu upravu.

Prema službenoj stranici Kantona Zug, stanovnici mogu zatražiti plaćanje poreza u kriptovalutama i bit će im poslani e-poštom s vezom do opcije kripto plaćanja.

Aa CoinDesk je u to vrijeme izvijestio da je grad Zug počeo prihvaćati plaćanja bitcoina za porez 2017. godine.

Izvor: https://www.coindesk.com/switzerlands-crypto-valley-has-started-accepting-bitcoin-ether-for-tax-payments?fbclid=IwAR3y1UuwpGdIhwS6crkyuqape10iIlYsSMl_huxSvj_Lcirmtp_bvjOHZ30

2 Likes

@Acechicha kako je u švici :smiley:

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF