Švicarska banka stara 177 godina dodaje trgovanje Bitcoina, Ethereuma

Švicarska banka ide u korak s vremenom i dodaje podršku za Bitcoin i druge kriptovalute.

Bordier & Cie SCmA, švicarska banka koja je osnovana 1844. godine, dodala je trgovinu kriptovalutama na svoj popis usluga, stoji u danas objavljenom priopćenju za javnost.

“Vidjeli smo sve veću potražnju naših klijenata za diverzifikacijom u alternativne klase imovine poput digitalne imovine”, rekao je Bordierov upravljački partner Evrard Bordier.

Nova usluga omogućava klijentima Bordiera da kupuju, drže i trguju kriptovalutama, uključujući Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash i Tezos. Tvrtka planira proširiti broj valuta koje nudi u budućnosti.

Bankarska platforma Sygnum banka pruža upravljanje infrastrukturom koja će čuvati privatne ključeve koji kontroliraju pristup valutama, povezuju se s pružateljima likvidnosti i nadziru transakcije. Također će osigurati da banka ima postupke protiv pranja novca za svoja kriptovalute.

“Bordier nastavlja svoju 177-godišnju tradiciju zaštite bogatstva klijenata za buduće generacije nudeći svojim klijentima” sljedeću generaciju “imovine”, dodao je izvršni direktor Sygnumove grupe Mathias Imbach.

Istodobno, Bordier je naglasio da je usluga vrsta posla s izvršenjem, što znači da banka neće nuditi nikakve dodatne savjete ili savjetodavne usluge u vezi s kriptovalutama.

Kao što je Decrypt izvijestio, tvrtka za poslovnu inteligenciju MicroStrategy dodala je danas u svoje bilance još Bitcoina u vrijednosti od milijardu dolara, ali još jednom pojačavajući ideju da potražnja za kripto investicijama raste među institucionalnim tvrtkama. I to prisiljava banke da vode računa.

Izvor: 177-Year-Old Swiss Bank Adds Bitcoin, Ethereum Trading - Decrypt

1 Like