Status - Messenger, Wallet i Web3 browser

Status je višenamjenski komunikacijski alat koji kombinira privatnu aplikaciju za komunikaciju, decentralizirani kripto-novčanik i Web3 pretraživač.


Privatna poruka sa Waku
Waku je Peer2Peer protokol za poruke koji komunicira koji uklanja centralizirane treće strane. Uklanjanjem centraliziranih trećih strana, vaše poruke su privatnije i sigurnije.

Perfect Forward Secrecy i E2E Enkripcija
Status koristi algoritam „Double Ratchet“ na vrhu Whisper-a i end-to-end enkripciju za najviši stepen sigurnosti i privatnosti.

Hardverska zaštita walleta
Status ima mogućnost zaštite kompletnog sistema sa Keycard, koja se mora fizički približiti vašem mobilnom uređaju kako bi preko NFC-a odobrilo transakciju.
Keycard je sigurnosni dodatak za pohranu dizajniran tako da vaše privatne ključeve u potpunosti drži izvan mreže radi veće sigurnosti nad sredstvima.
image
Izgrađen je s NFC tehnologijom i dizajnom sličnim kreditnim karticama za besprijekoran, beskontaktni doživljaj. Izgrađen je sa otvorenim API-jem za integraciju sa kripto novčanicima trećih strana, DApps-om i hardverom.

Projekt otvorenog koda
Potpuno otvoren izvorni kod i napravljen od strane suradnika širom svijeta. Programeri, dizajneri, kreativci, nastavnici, entuzijasti i više njih imaju besplatan i otvoren pristup izvještajima, sredstvima i informacijama. Dizajniran tako da bude otporan na cenzure i da nema kontrolu trećih strana.

Integrisani Ethereum novčanik


Podrška za ERC20 i ERC721 tokene u Ethereum mreži. Šaljite, čuvajte i primajte svoje tokene u statusu. Jednostavno dodajte ERC-20 tokene u novčanik.

Web3 Browser
Rastući ekosustav DApps-a u vašem džepu. Pregledajte najnovije decentralizovane razmjene, tržnice, igre, društvene mreže i još mnogo toga.


Status implementira najnovije sigurnosne standarde kako bi se osiguralo da ste sigurni, bez praćenja i prikupljanja podataka. Surfajte pod vašim uslovima.

Preuzmite Status za vaš operativni sistem

image image image

Njihov twitter račun

https://twitter.com/ethstatus

image

Zaboravih napomenuti da native token za ovu aplikaciju je Status token