Crypto.ba

Šta je likvidnost kriptovaluta i kako se zaključava

Zašto je zaključavanje likvidnosti važno za kriptovalute?
Počnimo sa razumijevanjem što likvidnost znači za kriptovalute i zašto biste je zaključali.

Likvidnost, laički rečeno, predstavlja skup sredstava koji programeri kripto tokena moraju stvoriti kako bi njihovi investitori mogli odmah kupovati i prodavati.
Bez ovog fonda, investitori će morati čekati da se neko podudara s njihovim nalogom za kupovinu ili prodaju i ne postoji garancija da će trgovina biti završena.

Likvidnost se stvara udruživanjem novog tokena s drugim tokenom utvrđene vrijednosti (na primjer, ETH ili BNB ili stablecoin poput Tether) u razmjeni poput Uniswap ili PancakeSwap. Ovaj fond sredstava polaže se na berzu, a davalac likvidnosti zauzvrat prima žetone za likvidnost (LP), koji se kasnije mogu koristiti za povlačenje sredstava iz fonda.

Zašto bi likvidnost trebala biti zaključana? Ako se likvidnost otključa, programeri tokena mogu učiniti ono što je neslavno poznato kao “rugpull” .

Jednom kada investitori počnu kupovati tokene na berzi, fond likvidnosti akumulirat će sve više i više novčića utvrđene vrijednosti (na primjer, ETH ili BNB ili Tether). To je zato što ulagači u osnovi šalju ove tokene vrijednosti na burzu kako bi dobili novi token. Programeri mogu izvaditi tu likvidnost iz razmjene, unovčiti svu vrijednost i pobjeći s njom.

Likvidnost se zaključava odustajanjem od vlasništva nad tokenima bazena likvidnosti (LP) na određeno vrijeme, šaljući ih na vremenski zaključan pametni ugovor. Bez vlasništva nad LP žetonom programeri ne mogu povratiti sredstva iz baze likvidnosti. To investitorima daje sigurnost dasimbolični strahovi neće pobjeći s gotovinskim novcem.

Ovo je sada standardna praksa koju slijede svi programeri tokena, i to je ono što zaista razlikuje lažni novčić od stvarnog.U redu, znači zaključavanje likvidnosti je važno, Ali kako to programeri rade?
Razgovarajmo o nekim pitanjima koja biste mogli imati na umu:

  1. Na koliko dugo trebam zaključavati svoje tokene u fondu likvidnosti?

-Da bi se osiguralo povjerenje investitora, preporučuje se period zaključavanja od najmanje jedne godine, a idealno je tri ili pet godina. Također bi vašem novčiću dalo dovoljno vremena da dosegne razmjere na kojima će investitori udružiti novac, a niko se ne bi brinuo zbog poteza vlasnika.

  1. Koliko gotovine trebam zakljucati?

-Likvidnost je prva stvar koju vaši investitori provjeravaju i sve što viri može im stvoriti nelagodu. U idealnom slučaju, trebali biste zaključati sav svoj novac i najmanje 80%. Inače, mnogi alati za analizu tokena, poput Mudra Research i poocoin, počet će prijavljivati ​​vaš token.

  1. Hoće li zaključavanje likvidnosti ugroziti moje trgovanje tokenima?

-Nikako, zaključavate svoje tokene likvidnosti, a ne svoje originalne tokene. Investitori mogu slobodno i još više pouzdano trgovati vašim tokenom.

  1. Kako zaključati likvidnost?
  • Likvidnost je zaključana u vremenski zaključanom pametnom ugovoru. Neki vlasnici tokena primjenjuju vlastiti ugovor o zaključavanju vremena, ali budući da je riječ o prilagođenom ugovoru, ova praksa je nepouzdana. Idealno je koristiti ugledni ormarić treće strane. Postoje ih nekoliko poput DxSale, Unicrypt, Deeplock.
    Međutim, Mudra Locker tvrtke Mudra Manager nudi najbolji način za zaključavanje likvidnosti.

Kako se Mudra Locker razlikuje? Mudra Locker je pouzdana i sigurna platforma za zaključavanje likvidnosti BSC kripto valute. U vrijeme objavljivanja, preko 250 projekata zaključalo je svoje tokene bazena likvidnosti (LP) pomoću Mudra ormarića. To je ujedno i najpovoljnija platforma sa apsolutno minimalnim naknadama. Nema skrivenu svrhu, poput promocije korisničkog tokena i prisiljavanja korisnika da ga kupe. Konačno, nudi najbolje korisničko sučelje i najbolje karakteristike bilo koje platforme. Jednostavan je za upotrebu, možete zaključati novac, podići ga na kraju zaključavanja, dodati još tokena za zaključavanje, prenijeti vlasništvo, produžiti trajanje zaključavanja, sve u sekundama. I šlag na torti,možete stvoriti dijeljene certifikate zaključavanja s QR kodom koje možete podijeliti sa svojim investitorima, prikazati na svojoj web stranici i društvenim mrezama.
Ugodan dan.

2 Likes

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF