SpaceX posjeduje Bitcoin, a Tesla će ga uskoro ponovo prihvatiti

Izvršni direktor Tesle Elon Musk prvi je put otkrio da njegova tvrtka SpaceX također posjeduje Bitcoin.

Tvrtka tek treba službeno objaviti koliko je Bitcoina kupila, međutim Muskova druga tvrtka Tesla kupila je početkom ove godine 1,5 milijardi dolara kriptovalute, što je izazvalo veliki rast cijene Bitcoina.

Zeleni Bitcoin privlači Teslu

Taj je rast naglo završio nakon što je Tesla prestao primati plaćanja Bitcoinom zbog zabrinutosti za okoliš, ali govoreći na “The Bitcoin Word” – virtualnom Bitcoin događaju – tehnološki milijarder sugerirao je da je Tesla na rubu da ponovno prihvati kriptovalutu slijedeći obećavajuće znakove, a to je da se postotak obnovljive energije koja se koristi za mining Bitcoina povećavao.
Promjena narativa o tome da Bitcoin postaje “zelen” može pomoći da se ožive bullovi, a suosnivač Coin Metricsa Nic Carter danas je rekao za CNBC da su Bitcoinovi fundamenti sve bolji u smislu održivosti.

Musk se pojavio zajedno s izvršnom direktoricom Ark Investa Cathie Wood, izvršnim direktorom Twittera Jackom Dorseyem i moderatorom Steveom Leejem iz Square Cryptoa. Musk nije otkrio nikakve dodatne detalje o količini koju je SpaceX kupio, osim što je rekao:

“Ja posjedujem Bitcoin, Tesla posjeduje Bitcoin, SpaceX posjeduje Bitcoin, a ja osobno posjedujem malo Ethereuma i Dogecoina, naravno. Tesla ne prodaje Bitcoin, niti prodajem bilo što osobno, niti SpaceX prodaje bilo koji Bitcoin.”

Izjava potvrđuje špekulacije da je tvrtka za svemirsku infrastrukturu dodavala Bitcoin u svoje rezerve. Sredinom ožujka Anthony Scaramucci na Twitteru je tvrdio da vjeruje da Musk nije stao samo s Teslinom kupnjom. Tijekom događaja Musk je odjenuo majicu s temom Bitcoina i izgleda da je bio relativno optimističan u pogledu budućnosti najveće kriptovalute, jer je izjavio da posjeduje “puno više Bitcoina nego Ethera ili DOGE-a“. Musk je izjavio da se “čini da postoji pozitivan trend” u korištenju obnovljive energije za Bitcoin mining, pozivajući se na nedavno zatvaranje mining pogona na ugljen u Kini.

Nic Carter raspravlja o miningu Bitcoina na CNBC-u

Govoreći o najnovijim Muskovim komentarima s CNBC-ovom Fast Moneyu 22. srpnja, Carter je rekao da mu je “drago” što je Musk počeo ocjenjivati ​​”činjenice na terenu jer su vrlo povoljne”. Carter je ponovio Muskove osjećaje u vezi s BTC miningom sa sjedištem u Kini, napominjući da je “na kineski hash rate utjecao energent koji proizvodi ugljen”, te da je u toj regiji nedostajalo transparentnosti od “anonimnih rudara”.

“Osnove su sve bolje u smislu održivosti Bitcoina”, rekao je Carter. Suosnivač Coinmetrics ukazao je na činjenicu da će rudari u SAD-u i Kanadi vjerojatnije koristiti održive izvore energije i spremniji su otkriti informacije.

Carter se osvrnuo na nedavnu studiju Bitcoin Mining Councila (BMC) koja je anketirala 32% rudara na mreži BTC.net. Iz ankete se doznaje da se za Bitcoin mining koristi 67% održive energije u Q2 2021. Carter je priznao da održivost Bitcoina neće biti u potpunosti provjerljiva dok svijet ne vidi gdje se većina rudara preselila nakon egzodusa iz Kine. Međutim, prema vlastitom mišljenju, izjavio je da:

“Mislim da je Bitcoin danas savršeno pogodan za plaćanja, a naravno da su ekološki troškovi nadoknađeni njegovom ogromnom korisnošću”

Izvor:SpaceX owns Bitcoin, Elon Musk and Nic Carter believe BTC is becoming greener