SIBcoin masternodovi OFFLINE

Poštovani Shareholderi, dužan sam da vas obavijestim da je ovih dana nastao problem kod SIB masternode mreže.

U suštini aktivirao se safety mehanizam u koncensusu masternodova, kada je neko sa Nicehash-a iznajmio strašno puno hashrate kako bi se SIB kopao.

Prije nego što se počelo kopati sa Nicehash, ukupni hashrate mreže je bio otprilike 25GH/s, da bi nakon aktiviranja Nicehasha, hashrate mreže skočio na 800GH/s što je aktiviralo sigurnosni mehanizam u koncensuzu masternodova.

Osnovni razlog toga je, da nodovi koji su imali slab procesor, tj low cpu VPSovi, nisu mogli podnijeti procesuiranje novih blokova koji su se tako brzo generisali da VPSovi nisu mogli izdržati te u prvom valu su ispali najslabiji nodovi (negdje oko 2 do 3 hiljade nodova je odma palo), da bi nakon 5-10 sati i ostali nodovi ugasili se.

@ivansib koji je naš član foruma, inače kreator SIB-a… je izjavio

Yesterday we had exceptional hashrate surges (up to 800Gh compared to 25Gh average network hashrate) which lead to fork in the chain. Because of this we turned off masternode payment enforcement until network will stabilize. Everyone please check if your node is on the right chain and if not restart it please with -reindex param

Zato ću zamoliti shareholdere da se malo strpe dok se ovo ne riješi!

Ako je nekome problem, te želi svoje SIBs nazad, samo recite, šaljemo odmah nazad!

Live long and prosperous

Rux, Crypto.ba

2 Likes

Uspješno vraćeno 10 od 12 SIB nodova.

MN 10 je imao jako dobar income kroz par sati, jer sam uporan bio i sjedio i aktivirao nodove dok su padali… u jednom trenutku MN10 je bio jedan od rijetkih koji je bio online te se desilo to da je u roku par sati nakapalo oko 90 SIB-ova, što je jako dobro jer smo malo u minusu zbog zaustavljanja u januaru a i sada.

Problematični nodovi su trenutno MN2 i MN4

Shareholderi, strpite se :slight_smile:

1 Like

Naime, opet se pojavili problemi na masternode serverima.

Nakon zadnjeg patch-a, većina nodova ne uspije ući u koncensus iz razloga što procesor servera ne može stići obračunati nove blokove, pa se desi da node totalno ispadne iz kruga uplata.

Trenutno se čeka novi patch koji će ovo riješiti, a i priča se o mogućem Hard forku gdje će trebati 2000 SIBs za 1 masternode.

Ovo su sve još neprovjerene informacije, iako je glasano da se ovo uradi, glavni lead developer Ivan, se baš i ne slaže toliko sa opcijom Hardfork.

Uplate za SIB nodove su trenutno obustavljeni