Shitcoin club kripto bankomati u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci

Pozdrav kriptoljupci.

Uzevši u obzir da smo odavno u kripto priči, te da na sve načine želimo da uputimo posjetioce kada su u pitanju kripto valute i blockchain tehnologija.

Prvenstveno kada vidim imena ovakva, okrenem na komediju, je u realnosti ne treba suditi na prvu, a budimo realni, sve je shitcoin osim Bitcoina.

Detaljnijom analizom shvatamo da Shitcoins klub kompanija, nije sa ovih područja, te da ovih bankomata ima u Belgiji, BiH, Bugarska, Hrvatska, Estonia, Italija, Poljska, Rumunija, Španija, Turska i Ukrajina.


Igrom slučaja dolazim do linka na Coin ATM radar, na kojem vidim da u BIH postoje neki kripto bankomati.


Kako se navodi sa Coint ATM Radar web-a

Cryptocurrency machine is installed at Shitcoins.club in Tuzla.
You can buy BTC, ETH, LTC, DASH, USDT for ALL, BAM, CHF, CZK, EUR, GBP, HRK, HUF, RSD, USD, and sell BTC, ETH, LTC, DASH, USDT for BAM here.

Možete također kupovati i prodavati kriptovalute Tron (TRX). Naknade za ove kriptovalute i ostale informacije možete pronaći na našoj web stranici shitcoins.club.
You can also buy and sell cryptocurrencies Tron (TRX). You can find fees of these cryptocurrencies and other information on our website shitcoins.club

Ono što meni nije jasno, a možda je do mene, kako se nisu javili do sada na forumu da naprave neku vrstu objave, jer ipak, kontam ima nas ovdje, a i ciljana smo publika.

Uzevši u obzir prošlost u kojoj su ovako domaći projekti namjerno zaobilazili nas, jeste činjenica da smo mali strogi kad su u pitanju domaći projekti zato što nanjušimo kada nešto ne “štima”.

Nadam se samo da će nam se neko javiti iz ekipe Shitcoins kluba, u svakom slučaju, nadam se da su ispravni, pošteni i prvenstveno dobri ljudi.

2 Likes

U Banjoj Luci je zatvoren, odnosno zabranjen, budući da firma VIRTUAL PLANET d.o.o. nije upisana još uvijek u registar mjenjačnica kod Komisije za hartije od vrijednosti Republike Srpske. A po svemu sudeći neće ni biti registrovano, jer Shitcoins Club promoviše uslugu mjenjačnice koja do određene svote novca (konkretno u BiH do 29,000.00KM) nema KYC proces, pa dalje neću ni objašnjavati dalje rizike.

Sa druge strane provizije izuzetno velike, ali to je već poslovna odluka i budući da nema KYC procesa jasno je zašto su tolike.

Inače, tačno si napisao inostrana je kompanija, odnosno Poljska kompanija.

2 Likes

Raditi bilo kakav kripto posao u BiH bez unaprijed KYC sistema, po mom iskustvu, je osuđeno na propast.

Ne govorim ovo iz stanovišta nekog hejtera, naprotiv, ja bi najsretniji bio kad bi imali kripto bankomate u sve i jednom gradu na području Bosne i Hercegovine.

Hvala ti za insight @Branko_Petrovic

1 Like

Ne preporucujem. Bila u subotu u Sarajevo na ovom shit ATM. Poslala bitcoinse sa walleta. Skenirala code i izbacio automat da su mi isplatili novac potvrdu a iz automata nista izaslo nije. Na telefone koji su u Bugarskoj i Hrvatskon ne odgovara niko a niti na jedan email takodjer.

2 Likes

Hvala na obavijesti, nadam se da si prijavila negdje ovu situaciju, jer očigledno se dešava nešto protuzakonito.

Dobro došla na crypto.ba zajednicu

Nisam josh. A mislim da ne bi ni imale efekta jer “…transakcije s virtualnim valutama ne podliježu propisima o jamstvu depozita, kao ni propisima o zaštiti korisnika financijskih usluga.”

1 Like

Javite se meni za isplate u Sarajevu lp

1 Like

Evo javljam se.

2 Likes

Pozdrav svima,

Novi sam na forumu i zanima me šta je trenutna situacija sa ovim bankomatima? Ukoliko sam dobro informisan ovo su jedini kripto bankomati u Sarajevu?

1 Like

Jesi probao šta zamjeniti?

Imali smo par članova koji su probali ali bez uspjeha, tako da ovo je ogroman zakonski propust u FBiH, tj. ko je ovo odobrio?

Zdravo, samo da javim da sam ja prodao par puta Bitcoin preko shitcoin bankomata u Sarajevu i sve je proslo bez ikakvog problema. Ne znam da li je iko jos probao, ali sve je bilo ok za mene.

Kriptomati u Sarajevu su zatvoreni i ne rade vise, ko zeli da zamjeni mogu mu pomoci

1 Like