Scammer

Pozdrav. Da li je neko imao iskustva sa scammerima. Naime uplatio sam jedan dio novca i scammer me blokirao poslije toga, imam screenshotove citavog chata i adresu na koju sam mu withdrawovao pare. Pisao sam binance supportu i poslao sve dokaze, pa me zanima kakva su vasa misljenja, mogu li se nadati necemu pozitivnom sa njihove strane?

Ne mozes. Osim, mozda, ukoliko je adresa na koju si poslao takodjer Binance adresa pa je transfer realiziran kao interni transfer. I u tom slucaju tesko, jer si svojom voljom prebacio novac na adresu treceg lica. Binance nema nista s tim, oni nisu sud i nece ulaziti u to da li je tvoja tvrdnja da si prevaren istinita.

Sretno i pametnije naredni put.

Pozdrav, zao mi je kad cujem da lopovi prodju dobro zbog svojih prevara. Mozes li napisati detaljnije šta se desilo? Po meni ako je očita prevara a imas sve dokaze onda mozes poslati binance-u. Za slucaj da je ta adresa kod njih na mjenjačnici oni bi mogli zaustaviti transakcije sa te adrese dok se ne razriješi slucaj. Takodjer ako adresa ima kyc onda je vrlo logicno da lopova mozes i tuziti na sudu njegove drzave. U svakom slucaju srecu ti zelim da vratis izgubljeno.

Uglavnom bila je neka usluga kao oni trejduju za mene i naravno ja nisam dobro razmislio i kao ajde uplatim novce… Imam screenshotove citavog tog chata kao i transakcije novca…

1 Like