Savjet za početnika

Imam dvije gtx 1060 6gb,koje se ne koriste te napojnu od 650w (bronze certifikat).Da li se isplati rudariti, koliku zaradu da očekujem, kako naplatiti kriptovalutu i sl.
Unaprijed zahvaljujem

Otprilike za svaku valutu kalkulator isplativosti i potencijalne zarade https://www.coinwarz.com/calculators :slight_smile: Nadam se da sam barem malo pomogla!

Ja mislim otprilike da ces imat 40-45 MH/s hashrate sa te dvije karte. To ce ti dat oko 60$ mjesecno po trenutnom diffu i cijeni ETH ako mislis majnat ETH a on je najisplativiji trenutno od altcoina.

Samo kopaj ETH ili ZEC i ostavi par godina, to ti je jedini recept za profit u svakom omjeru rudarenja :slight_smile:

Pozdrav, novi sam u ovome, i imam namjeru da probam za početak probati sa računarom koji je bio dobar prije par godina za gaming, sa asusovim komponentama i nvidia grafičkom od 1 GB. Da li bi se isplatilo počet sa nekom od altcoin valuta Zcash ili Litecoin, da li bi moglo biti od toga 15-ak dolara mjesečno ili nešto više??

Evo da podijelim dojmove nakon 7 dana nicehash (u datom momentu za početnika najjednostavnije),izrudario sam 16 eura sa 2 x 1060 6gb(Asus strix i gigabyte g1). Grafe držim na 70% tdp i overclockanu memoriju 400-500mhz. Asus je hladniji 10tak stepeni,ali ni gigabyte ne ide preko 60 stepeni.
Otvorio sam račun na krakenu po savjetu sa foruma,sad me zanima kako da pratim stanje na depozitu recimo kada rudarim sa “claymore” na krakenu.
I da za jači overclock nicehash aplikacija postaje nestabilna.
Hvala unaprijed…

Koje su graficke u pitanju? Bojim se da ne, 1GB je premalo, ispod 3 GB ne razmisljaj (1060, 970…)

1 Like

GT 440, probao sam preko minergate, i vidim da se to ne isplati radi se samo hash jedinicama za kopanje. Kontam idući mjesec uzeti rx 47o 4 gb za mining, pa probati oper minergate i ili nicehash. to mi nekako najednostavnije preko GUI, ne bi se petljao sa tim console minerima djeluje mi komplikovano sa tim postavljanjem nekih adresa. kako je vaše miešljenje o tim gui minerima. nicehash ima svoj wallet vidim, može li se preko njega povlačit na račun ili izvaditi ta internet visa card za crypto valute

koliko mh/s imaju te dvije kartice? koji ti je trošak struje

Djeluje ti komplikovano jer nisi dovoljno istrazio. Isti sam bio takav, ja sam poceo prije nekih 45 dana isto sam kao ti razmisljao. Prvo sto cu ti reci moras da citas, sam, da istrazujes. Ovdje sto cemo ti mi napisati to ce sve biti ukratko. Izdvoji 5 dana i nacitaj se dobro i odluci se da li zelis to. Ja sam se uvjezbao na svom pcu, pustao sam svoju graficku da radi preko noci. Prvi miner sam upalio prvi dan kad sam poceo citati (tako da nije nesto strasno).

Consola ti je nista, na njoj bukvalno pratis rad minera. Sve zadajes u jednom .bat fileu koji se nalazi u folderu minera. Algoritam ti je manje-vise isti samo ga kopiras. nadjes adresu poola na internetu, svoju wallet adresu i to je to, miner vec spreman i radi :smile:.

Moj ti je savjet citaj i igraj se sa svojom grafickom kakvu god da imas, imas ljudi koji ce ti dosta pomoci ovdje, ali ipak ti treba predznanje jer se koristi, obicnim smrtnicima, dosta nepoznate terminologije.

2 Likes