Safex Marketplace Test Aplikacija

U ovom članku pokazaćemo vam kako možete da zavirite u Safex Marketplace aplikaciju i da je sami testirate!

Za sve vas koji niste u toku, Safex Marketplace test aplikacija je izašla u uporebu i za Windows operativni sistem, tako da je testiranje postalo masovno. Ovo je dalo priliku svima da zavire i vide koje će sve opcije postojati u finalnoj verziji aplikacije. Ova aplikacija (mada je programeri često nazivaju samo wallet-om ili novčanikom) funkcioniše tako što integriše, između ostalog, četiri bitne funkcije koje karakterišu ovaj projekat:

  1. market sa izlistanim proizvodima za prodaju
  2. novčanik gde se nalaze kriptovalute za plaćanja – safex cash i safex token
  3. posebnu opciju za listiranje proizvoda od strane korisnika
  4. opcija za staking (zaključavanje) safex tokena

Ukoliko niste još sigurni šta je to Safex i kako funkcioniše, pročitajte naš tekst: Safex e-commerce platforma.

Safex Marketplace Test Aplikacija - Kako Testirati?

Ukoliko i vi želite da isprobate ovaj novčanik, prvo što treba da uradite jeste da posetite link i skinete aplikaciju. Pre nego što je skinete onesposobite antivirus sistem na 30 minuta ili sat vremena. Pokrenite aplikaciju kao administrator i tako je instalirajte. Kada otvorite aplikaciju, ona će izgledati ovako:

Pored ostalih opcija imaćete i opciju da napravite novi novčanik. Kliknite na dugme Create New i videćete ekran koji izgleda ovako:

Zadajte mesto gde će važni fajlovi biti sačuvani, dajte im ime i zadajte šifru. Fajlovi koji eksportujete će vam koristiti da svaki sledeći put pokrenete novčanik. Za svako sledeće pokretanje novčanika koristićete .keys fajl i upisivati šifru . Kada je novčanik napravljen, ovo je ono što ćete videti:

Na ovoj Home stranici, u gornjem pravougaoniku, stoji koliko novčića imate, koji je to trenutni blok, možete kopirati svoju javnu adresu i videti sve ključeve. U donjem levom pravougaoniku stoje opcije za slanje safexa (safex cash-a). Potrebno bi bilo samo da upišete na koju adresu idu novčići, da upišete iznos i veličinu prstena (od 1 do 7) i kliknete na Send .

Napomena : safex (cash) i safex token nalaze se na istoj adresi, tako nije potrebno postojanje više od jedne. Ukoliko ste tek otvorili novčanik onda sigurno imate 0 novčića. Ukoliko želite samo da vidite kako preliminarni novčanik izgleda, onda je to u redu. Međutim, ako želite da isprobavate opcije, onda vam je potrebna neka količina coina. Besplatne novčiće za testiranje možete tražiti od programera i članova zajenice na forumu ili twitteru, što smo mi i uradili.

Market opcija

Sledeća kartica na koju treba obratiti pažnju je Market . Market je mesto gde su izlistani svi proizvodi koji su spremni za prodaju. Kako se ceo koncept zasniva na decentralizaciji i anonimnosti, kupci neće znati ko se krije iza pseudonima prodavca. A ono što će moći jeste da kupe proizvod direktno od prodavca, plate ga u safexu i dobiju proizvod na kućnu adresu. Market ekran izgleda ovako:

Pored zaglavlja koje je isto kao i na Home strani novčanika, možemo da vidimo listirane proizvode. Sa krajnje leve strane vidimo listirane proizvode, kolona sa desne strane pokazuje broj dostupnih artikala, cenu, nadimak prodavca, ID ponude. U ovoj test verziji moguće je kupiti proizvod, ali ne i kontaktirati prodavca, što će svakako biti moguće u finalnoj verziji novčanika – aplikacije.

Merchant opcija

Merchant (prodavac) sekcija daje mogućnost za pravljenje naloga, klikom na New Account:

Tokens

Iz ovog odeljka možemo da šaljemo safex tokene ili da ih stake-ujemo. Slanje tokena se obavlja kao i slanje cash-a, a staking ili zaključavanje tokena se obavlja na sledeći način: U polje određeno za to upisuje se količina za stake. To je minimum 10.000 safex tokena, za koje se dobijaju gratis safex cash u toku vremena. Ukoliko želite da preuzmete svoju dobit u safex cashu, mora da prođe 1.000 blokova, pri čemu morate uraditi unstake punog iznosa. Tako je makar u ovoj test verziji.

Mi smo ovde zaključali 10.000 safex tokena, na šta smo platili fee od 0,04 stx i vrlo brzo smo videli da je ceo iznos zaključan.

Kako napraviti nalog?

Da bismo napravili nalog idemo na opciju Merchant. Tu kliknemo na New Account posle čega dobijamo da popunimo tabelu informacija. Možemo popuniti samo neke ili sve – po želji. Ukoliko zaista planirate da prodajete proizvode na finalnoj e-commerce platformi, naša preporuka je da upišete što više podataka uključujući nadimak, ličnu fotografiju, linkove ka nalozima na socijalnim mrežama gde postujete o svojim proizvodima i uslugama. Upišite biografiju i web site ukoliko imate. Kako je ovo test verzija možete upisati šta želite od podataka.

Takođe, moguće je napraviti više naloga, izmeniti ih ili izbrisati po potrebi. Ukoliko želite a ubacite fotografiju možete koristiti Safex Pics za hosting fotografija. Kada dodate sve što želite, samo kliknite na Create Account.

Prilikom pravljenja naloga potrebno je da imate 100 SFT (safex tokena) koje ćete posle 300 blokova dobiti nazad. Pošto napravite svoj nalog potrebno je 10 blokova da prođe da možete da počnete da ga koristite. Transakcije možete da pratite ovde .

Kako listirati proizvod na e-commerce platformu?

Ponuda se pravi jednostavnim klikom na New Offer posle čega treba popuniti informacije o proizvodu. Naziv, URL fotografije, opis, cena, količina i ostalo. Posle je samo dovoljno da klinkete na List Offer . Ukoliko ste napravili novu ponudu (listirali proizvod) ili napravili promenu moraćete da pričekate 10 blokova da promena bude vidljiva.

Kako kupiti proizvod?

Da biste kupili neki proizvod u ovoj test verziji potrebno je da kliknete na Buy opciju. U primeru je prikazana kupovina dve srebrne šolje po ukupnoj ceni od 40 safexa. Posle klika na Confirm dešava se kupovina. Za ovu kupovinu plaćena je naknada od 0,02 safexa, što je oko 0,02 dinara.

Ukratko, ovako izgleda Safex Marketplace Test Aplikacija – Novčanik koji služi za kupovinu, prodaju proizvoda i usluga i čuvanje novčića. Ovo je test verzija , a nadamo se da ćemo uskoro biti u prilici da iskusimo i finalni proizvod.

Ukoliko vam se sviđa ovo što ste pročitali i želite da kupite neku količinu safex tokena ili cash-a, Xcalibra berza je pravo mesto za kupovinu. Za više informacija o Safex-u i ostalim kripto-projektima – pratite naš Telegram kanal , a za više upoznavanja i druženja sa našom zajednicom – našu Telegram grupu .

VIDEO: KAKO KUPITI SAFEX CASH ZA DINARE | Detaljni vodič - YouTube by MarBle

Korisni linkovi:

Preuzmite aplikaciju

Safex Website

Safex Fondacija

Safex Pics

Safex Ninja

Pročitajte poslednji Safex Dev Update

Izvor: https://belgradecrypto.com/safex-marketplace-test-aplikacija

1 Like