RXC WEB V3 NextJs development post

Pozdrav kriptoljupci.

Naime vrijeme je da se sklonemo sa trenutne Web stranice (rxc.ba i rxc.crypto.ba) koja u sebi ima centralizovan wallet implementiran u PHP i povezan na Core tehnologiju RXC noda, te sama činjenica da je trenutna tehnologija iza ovog walleta je totalno nesigurna i zastarila.

Dobili smo par primjerki da je korisnicima nestao RXC (dobra stvar što nije velika suma RXC, te ćemo lako to refundirati), baš iz razloga što su php skripte bile podložne napadima raznih vrsta.

Činjenica da smo od prvog dana svima govorili da uopšte ne trebaju da drže više od 100 RXC-a, jer imamo pravi QT - Wallet kojem smo neki dan radili update na sistemu za instaliranje walleta na Windows platformi.

Za izradu nove web stranice, sa mogućim web novčanikom probaćemo uraditi sve sa NextJS framework, gdje bi usput učio mogućnosti ove tehnologije.

Nakon nekog istraživanja NextJs i svega što se tiče njega, shvatio sam da Next.js i RXC Blockchain Core tehnologija se mogu kombinovati kako bi se izradio web wallet za kripto valute unutar buduće postojeće Next.js web stranice.

Next.js se može koristiti za izradu korisničkog web walleta, što omogućuje jednostavno korištenje i preglednost za krajnjeg korisnika. RXC Blockchain Core tehnologija, koja je slična DASH tehnologiji, može se koristiti za implementiranje sigurnosnih mehanizama i decentralizirane arhitekture web walleta, što osigurava sigurnost kripto valuta koje se pohranjuju u web walletu.

Next.js je JavaScript framework koji se može koristiti za izradu web aplikacija, tako da se mogu koristiti JavaScript biblioteke za rad s blockchainom i kripto valutama. To omogućuje brzu i jednostavnu izradu web walleta za kripto valute.

U kratko, Next.js i RXC Blockchain Core tehnologija se mogu kombinirati kako bi se izradio web wallet za kripto valute unutar postojeće Next.js web stranice, što osigurava sigurnost i decentraliziranu arhitekturu za pohranu kripto valuta i jednostavno korištenje za krajnjeg korisnika.

Trenutno sam digao osnovnu 0.1.0 verziju moguće buduće Web stranice RXC-a na https://dev.crypto.ba

Kao što vidite, kao prve korake povezivanja frontenda sa RXC mrežom kako bi dobili osnovne podatke o mreži koje bi se prikazivale na Web stranici u “realtime”.

Da li u zajednici imamo korisnika koji su vješti u JavaScript i NodeJS jeziku, a da je voljan da mi malo pomogne kako bi javno objasnili kompletnu proceduru razvoja same web aplikacije.

Slobodno dajte prijedloge, kritike i slično.

Lets Go To Work GIF by CBS

1 Like

Da se vratimo na ovaj dio nakon X vremena :smiley:

Naime sinoć sam završio ovaj web za RXC Blockchain u kojem imamo sve podatke na jednom mjestu.

Lokacija je https://rxc.crypto.ba

A čeka se @levat da nam dostupi https://rxc.ba domenu