Crypto.ba

RXC LOTTO - Prva Balkanska Blockchain igra, 94% povrat igračima

Poštovani kriptaši, pustili smo alfa verziju “SLOT / LOTTO” igre koju smo iskodirali za RXC blockchain.

Ovaj kod smo 2015-te godine započeli ali ga nikad nismo završili jer se tad nije mogla raditi CLI instansend komanda, međutim sada može.

Cilj igre jeste da bi se pokazala strašna brzina instantsend transakcija, koje su na zavidnom nivou u današnjem blockchain svijetu.

Primjer: za slanje Bitcoina, treba vam i do pola sata-sat za jednu konfirmaciju, u slučaju RXC-a, kada se šalje preko Instantsend opcije u QT walletu, tada masternode mreža zaključava tu transakciju i brine se da bude uvrštena u sljedeći blok bez izuzetaka.

Predstavljamo vam RXC SLOT / LOTTO u kojem zahvaljujući blockchain tehnologiji dokazujemo da je povrat igračima 94%, 1% za jack pot, 5% ostaje za razvoj igre.


Prva balkanska blockchain igrica koja direktno komunicira sa RXC mrežom

https://bingo.crypto.ba/

Šta je RXC slot?

RXC Slot je igra koja koristi RXC kao jedini način za igranje. Željeli bismo promovisati RXC Slot kao prvi projekt Crypto.ba zajednice u kojem bismo mogli privući više korisnika pokazujući snagu RXC InstantSenda. Ideja iza toga je promocija RXC-a i njegove snage.

Kako igrati?

RXC Slot je vrlo jednostavan za igranje. Jedan krug sadrži samo dva koraka:

Unesite svoju adresu za isplatu - adresu koja će se koristiti za slanje dobitaka
Pošaljite RXC putem InstantSend-a na vašu jedinstvenu RXC Slot adresu koristeći svoj RXC novčanik - iznos RXC-a koji morate poslati trenutno je 0.2, po transakciji, ali planiramo ponuditi više opcija kasnije.

Možete poslati npr. 0.2 RXC, tada će sistem sam napraviti 2 slota za igru sa vašom adresom, te se čeka popunjavanje 10/10 kako bi taj slot izabrao pobjednika.

NAPOMENA: Prihvaćamo i normalne transakcije, ali morat ćete pričekati dok se ne potvrdi, te će i ostali morati pričekati vas kako bi pokrenuli igru.

Bit ćete automatski dodani u posljednji nedovršeni slot, ili ako su svi slotovi zauzeti, stvorit će se novi.

NAPOMENA: Ako položite više RXC nego što je potrebno prije nego što je završen vaš prvi krug, stvorit će se novi i tamo ćete biti dodani. Ne možete biti više puta u istom slotu s istom adresom za isplatu.

Nakon što je Slot završen, dobit ćete rezultat. Pogled na automat će se ažurirati s iznosom RXC koji je svaki igrač osvojio.

Dobici se šalju dok se izračuna pobjednik u slotu, transakcije mreže plaćamo mi.

Koliko mogu osvojiti?

Trenutno postoji samo jedan tip slota, a to je:

Slotu je potrebno 10. igrača za početak
Ulazak u slot košta 0.1 RXC
Ukupni RXC u igri je 1.0
1% ide na sedmični Jackpot
5% ide nama
94% se distribuira igračima

Izgled jednog slota, u kojem je završena runda i prikazani su pobjednici.

Dobitni postotci za igrače su: [30, 20, 17, 15, 12, 0, 0, 0, 0, 0]; to znači da će za 30%, tj. prvo mjesto, igrač osvojiti 30% ukupnog RXC-a u slotu, tj. 0,3 RXC.
Ukupni RXC po slotu je uvijek 1,0 u trenutnoj verziji.

Šta je nedjeljni Jackpot?

Svaki automat će uzeti 1% ukupnog RXC-a za sedmične Jackpotove - sa izuzetkom prvog Jackpota koji će biti dodijeljen otprilike mjesec dana nakon datuma izlaska. Svaki put kada se slot završi, igrači se dodaju na listu Jackpot tiketa sa dodijeljenim pozicijama. To znači da što više igrate, veća je šansa za osvajanje Jackpota. Dobitnik Jackpota određuje se pomoću Random.org za generiranje jednog cijelog broja u rasponu [1, Ukupan broj depozita]. SEED koji će se koristiti je TXID iz blockchaina. Kompletnu listu sa pozicijama možete vidjeti na stranici Jackpot-a.

Je li pošteno?

Koristimo random.org za generiranje dobitnih permutacija. SEED Random.org kreira se i verifikuje na sljedeći način:

Uzmite prva dva slova ID-a slota
Uzmite prva dva slova svake adrese za isplatu u igri i dodajte ih redom kako su se pridružila igri
Dodajete 0
Kada se pridruži posljednji igrač, dodajte ID transakcije uplate - ovo osigurava da se dobitna permutacija ne može predvidjeti prije obrade posljednje uplate. Stoga igrači mogu provjeriti je li TX-ID transakcije bio u sljedećem bloku, a također mogu otići na vezu Random.org koja se nalazi u prikazu Slota i provjeriti je li permutacija ispravna

Vjerujemo da je drugi korak u stvaranju SEED dovoljan da pruži pravilan slot.

Šta ako se moj RXC izgubi?

Mi bilježimo sve, a novčanik bilježi sve transakcije koje su nam poslane. Ako vjerujete da je nešto pošlo po zlu, kontaktirajte nas na rux@crypto.ba i javite nam što je pošlo po zlu. Uključite sve informacije koje imate kako bismo mogli brzo riješiti problem.

Kako bi imali pravo na RXC Giveaway od 1 i 10 RXC, instalirajte QT Wallet (10RXC) i Webwallet (1RXC), zatim ovdje dostavite adresu na koju želite da vam pošaljemo RXC kako bi testirali igru.

Napomena:
QT Wallet je desktop wallet koji u sebi ima implementiran instansend koji omogućava skoro instantno slanje RXC-a na RXC SLOT igru, dok Webwallet nema tu mogućnost zasad, u planu je da to završimo ali nije prioritet jer u planu je pravi Android i iOS wallet koji u sebi ima sve funkcije te zaseban private key sistem.

2 Likes

Od jučer smo imali solidan broj aktivnih slotova, oko 5-6 igrača igra sada, što nam je ujedno jedna vrsta stres testa.

Želio bi da napomenem samo, da ova igra demonstrira način implementacije blockchain sistema u sistem “igara na sreću” u kojoj vlasnik ne mora da brine da li će mu radnik krasti, jer na ovaj način, sve se upisuje u blockchain gdje je lako uraditi provjeru sve i jednog slota.

U zadnjih 36 sati smo prošli 21.250 broj uplata na RXC Slot / Lotto sistemu, bez i jedne greške ili neriješenog ticketa.

Od svakog ticketa se uzima 1% za sedmični jackpot koji trenutno iznosi

image

Te će se puniti kroz nepunih mjesec dana, nakon čega se uzimaju adrese koje su igrale te se preko random.org izvlači dobitni ticket i dobitni broj u ticketu.

Ponavljam, sve i jedna transakcija (depozit i povlačenje) su upisani u RXC blockchain, što je garant pouzdanosti informacija koje je nemoguće korigovati.

1 Like

Napravili smo kratki video u kojem ćemo pokušati objasniti suštinu RXC blockchaina kao i riješenja koja on donosi.

Trenutno je u toku veliki stress test igre, te ako mislite da ne vidite vaše tikete, ne brinite ništa, igra radi u pozadini i obračunava sve vaše transakcije, samo smo “frontu” malo opteretili radi pronalaženja bugova te limita samog sistema.

Trenutno igra prikazuje 500 slotova, u pozadini koju ne vidite ima najmanje još 500 slotova koji se pune, tako da ne brinete za vaše tickete ukoliko ih ne vidite trenutno, oni će doći na red dok se popune.

Najveći dokaz da igra radi pod ovolikim opterećenjem, pogledajte vaš wallet te ukoliko vidite da vam igra vraća dobitke, to je to :slight_smile:

Nakon preko 48sati neprekidnog u mučnog stres testiranja koda i limita RXC Slotta, ponosno mogu najaviti da ni jedna transakcija nije zabilježena kao “nevažeća”, te je sve i jedna uplata odrađena, te pobjednicima poslan profit.

Igra je podnijela preko 69.000 “RXC uplata” kroz nepunih 56 sati, te je sve i jedna uplata odrađena te su pojednici isplaćeni.

Igra je “preživjela” napade koje sam radio kako bi simulirao stvarnost u kojoj više igrača konstantno i bez prekidanja šalju transakcije.

Naime, namjestio sam da sistem prikazuje zadnjih 120. Ticketa u igri, sa tim da kako bi se otvarali novi tiketi, stariji bi bili u igri samo ih ne bi vidjeli na “fronti”.

Na ovaj način demonistriramo kako blockchain radi u korist poštenog sistema, u ovom slučaju kripto Lotto ili slično.

Šta da vam kažem, jutros mi se javio jedan jako pozitivan lik koji je maksuz kupio RXC-a da igra ovaj naš bingo.

Nakon dobrih 6mjeseci sam ga aktivirao ponovo :wink:

Hajde da vas vidim hehe

https://bingo.crypto.ba/

Šaljete minimalno 1 RXC po slotu, što znači ako pošaljete odjednom 10 RXC, sistem će rasporediti na 10 slotova po 1 RXC i čekati da se popuni 10/10 igrača.

1 Like

Evo jedan dobar dokaz koliko je igra poštena i fer!

Ubačeno je 10 RXC od igrača, od čega je 9,4 RXC vraćeno igračima, 0.1 RXC na jackpot, 5 RXC ostaje u igri.

Šanse za manipulaciju igre su 0%, jer toliko je faktora uključeno u dobitnu kombinaciju, gdje se uzimaju txid od igrača, kao ID slota te se preko random.org dobiva random string za dobitnike.

https://rxcinfo.crypto.ba/tx/d005641fadd52e5fda3a162fef84b37805d40048ca979cd3925fbe32343a2cfc

1 Like

Ovim tempom, kroz mjesec dana Jackpot bi mogao biti veoma zanimljiv :slight_smile:

image

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF