Crypto.ba

RXC kripto valuta

Poštovani kriptaši predstavljamo vam prvu BiH kripto community valutu, RXC (RuxCrypto) u cilju detaljnijeg izučavanja kripto valuta i blockchain tehnologije.


U pitanju je fork X11 algoritma, tačnije fork DASH kripto valute, bez premine, bez ICO, fair start.

RXC kripto valuta posjeduje sistem za privatne transakcije na blockchain mreži uz pomoć PrivateSend sistema koji koristi RXC Masternodove, kao i InstantSend opciju za ubrzano slanje transakcija.

Wallet tj. digitalni novčanik za Windows i Linux možete preuzeti preuzeti na
Windows novčanik
image
Linux novčanik
image
Web novčanik
image

Ukoliko želite da rudarite RXC kripto valutu, povežite vaš CPU ili GPU kartu sa našim rudnikom i počnite proizvoditi RXC kripto valutu koja će dolaziti na vaš wallet koji ste prethodno podesili.

Napomena, DIFF tj. težina izbacivanja blokova je je visoka, tako da ukoliko nemate ASIC uređaj, jedina opcija vam je da izajmite hashrate na Nicehash ( brzina 1TH/s, 0.005 BTC, 7. dana)

Podigli smo i rudnik u kojem možete rudariti RXC kripto valutu sa vašim uređajima.

rxcpool.crypto.ba

Aktivan je i Explorer tj. preglednik za RXC kripto valutu

explorer.crypto.ba:3001

RXC Masternode

Dodatni vid zarade RXC kripto valute jeste sami masternode koji možete podesiti u RXC mreži. Potrebno vam je 1000 RXC, aktivna internet konekcija sa fixnom IP adresom.

Ako ne znate šta je Masternode, pročitajte …

Za sve detalje ili pomoć javite nam se ovdje na temi ili na discord

Rux, Crypto.ba

4 Likes

Podrska domacem projektu :slight_smile:

1 Like

Započeli smo i ANN post na Bitcointalk-u, pošto tamo imam Legendary račun.

Nažalost, račun mi je flagovan 2017te zbog nesporazuma, ali zbog te činjenice tada je nastao Crypto.ba jer administratori na Bitcointalk su postali toksični te sam morao naći način da se udaljim od takve atmosfere.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=5278812.new

Puna podrška domaćem projektu kroz mining a kasnije i trading .

1 Like

Hvala @eniac na podrsci, upravo nam se nakačilo par ASIC minera, mreža prešla 2TH/s :smiley:

1 Like

Bravo Crypto.ba, odlična ideja da naučimo kako to hoda ispod haube!

Licno sam skeptican,stotine pa mozda i hiljade ovakvih i slicnih pa i boljih projekata je propalo i to je razlog. Isto tako ko stavi GPU ili CPU ovdje u pogon tesko da ce moci otplatiti ulozenu struju pa cak i dugorocno. S druge strane ideja je dobra i poucna.Opet imate moju podrsku da ne ispadne da sam negativan.

1 Like

Narode, ovdje mozemo kupiti wrapped RXC coin:

Asset ID za RXC.ba je : 2QtPWoBdeJtbcNxayyAxpK8fbnUSUVTkhTeC8JXTWCZz

Cijena jednog coina je 1.00 USD trenutno je 10.000 RXC.ba na prodaji sa 10 razlicitih parova, BTC, USDT, BSV, XMR, ZEC, DASH, BCH, LTC, ETH i WAVES.

Korak 1: Generisete wallet na https://waves.exchange/

Korak 2: Posaljete sredstva na jedan od podrzanih walleta na DEX-u.

Korak 3: Kupujete RXC.ba coin, koji mozete lakse naci tako sto upisete Asset ID u polje za pretragu i listirace vam se svi aktivni parovi sa RXC.ba

Korak 4: RXC.ba coin mozete zamjeniti za pravi RXC coin na nasem forumu Crypto.ba, trenutno samo na upit.

Napomena, cijena koju sam stavio od 1$ je cijena koju sam ja lično odlučio da ne prodajem SVOJ RXC ispod te cijene, tako da ne bude zabune da je cijenu donio RXC dev tim.

1 Like

@Aaaa Totalno razumijem tvoj stav, mi u ovo ulazimo svjesni toga, ali jedna druga stvar ima koju nisi računao, a to je Crypto.ba forum koji je 4. godine aktivan bez i jednog incidenta, a u jednom trenutku smo znali imati jako velike sume tuđih kripto valuta.

Uglavnom radićemo na RXC kripto valuti kako znamo i umijemo, jer zima dolazi…

U cilju promocije RXC kripto valute, svaki korisnik koji instalira RXC Digitalni novčanik, te nam dostavi adresu ovdje, dobiće 10 RXC na svoj wallet.

Napomena, vaše adrese morate proslijediti na ovoj temi radi ukidanja načina duplog poklona.

Potrebno je da preuzmete QT wallet za Windows (zip) ili Linux (tar.gz), zatim da pokrenete ruxcrypto-qt i pustite da sinkronizuje blockchain.
Wallet možete preuzeti ovdje

U slučaju da imate windows skidate QT wallet windows u zip formatu, a za linux skidate QT wallet linux u tar.gz formatu.

Windows novčanik
image
Linux novčanik
image
Web novčanik
image

Ako vam nije jasno šta dalje, javite se ovdje.

Have fun

RMeRiu7LydjdWjoJtU6D3bp4ZYBxNHLLsf dje ta dzabana

RTgfr9VYSAg4Taerz4H1oFNLCnGzxtNQ9K je moja adresa. Jučer nisam dobio ni jednog RXC coina na wallet da li su razlog ovi asic mineri pa je skočio difficulty i ne mogu izmajnat ništa.Bukvalno nekoliko sati je kartica radila ništa nije leglo a prije je bilo nešto coina.

POSLANO
RXC TXid: 77870b3f9b53597f807a7af1ca5814c5e017edb377249dc1d1526a9f7e6b1ddb

1 Like

Razlog tome su ASIC mineri koji su se pridružili mreži, te si digli mrežu na više od 6TH/s, a pošto je bio fair start, nije bilo tajnog rudarenja, premine ili bilo kakve verzije malverzacije ili mogućnosti kasnije manipulacije.

Urađene su objave koje su na neki način standardne ako se želi uraditi blockchain sa fair start kao prioritetom.

Primio sam dosta primjedbi na način "zašto nisi kopao sam jedno vrijeme sa CPU, pa onda sa gpu, te uzeo milion RXC, te onda objavio ga.

Na to ću samo reći, ne želim da imam mogućnost manipulacije cijenom ili količinom u opticaju.

Svako je saznao javno za RXC odma na startu, tačnije, Crypto.ba community sa Discord-a je vidjela šta radimo u kanalu #rxc, te smatram da je to pošten potez kako kasnije ne bi neko prozivao lično mene ili Crypto.ba za malverzacije oko nastajanja coina.

1 Like

Pozdravljam inicijativu novog coina!

Moja adresa je:

REVEkJX3Nm5faLEJLhjUuQ8wMZxkBCcDmk

1 Like

UPDATE v.0.0.1 WEBWALLET

Pored QT digitalnog novčanika koji zahtjeva preuzimanje kompletnog lanca transakcija (blockchain sync), pustili smo u rad web izdanje digitalnog novčanika za RXC, na kojem možete na jednostavan način kreirati digitalni novčanik za RXC.

Kada kreirate vaš digitalni novčanik, pobrinite se da vam je računar čist od virusa, te ono najbitnije: KORISTITE “Google authenticator” zbog sigurnosti vašeg RXC.

Kada se ulogujete na vaš digitalni novčanik, dobićete ovaj dio


Kako bi dobili novu adresu novčanika, kliknite na “Generiši novu adresu”".

U donjem dijelu novčanika prikazano je 10. zadnjih transakcija, te svaka transakcija ima link do RXC Explorera u kojem su definisane sve transakcije na RXC mreži.

Web izdanje RXC digitalnog novčanika je sigurno koliko je siguran vaš sistem, te način zaštite od raznih virusa i malware. Zato strogo preporučujemo da aktivirate Google autentikator koji svakih 30 sekundi generiše novu šifru koja je potrebna za ulazak na novčanik.

https://wallet.crypto.ba i kreirajte wallet, zatim na ovoj temi ostavite vašu adresu Web izdanja, na koju ćemo vam poslati po 1 RXC

Web novčanik
image

Have fun, Rux.

1 Like

Poslano, have fun :slight_smile:

RXC TXid: 4012f9d934528b784c2f5157d34f0c6f0eb65ba83e87732f5b7645224b46d713

1 Like

Brzina rudnika skoro 7TH/s

Imamo i preko 25. aktivni masternodova, što je za RXC mrežu odlično!

image

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF