RXC Giveaway: Prva mjenjačnica

U cilju edukacije naših posjetioca koji su početnici na polju trgovanja kriptovaluta, želio bih podijeliti malo RXC-a osobama koje bi voljele da osjete kako je to kada se trguje kripto valutama na berzama.


Kao što ste vjerovatno čuli, sutra RXC izlazi na Kinesku berzu KuangEX, par RXC/USDT, na kojoj će se RXC moći prodavati a i kupiti sa USDT (USD Tether).

Svaki posjetioc koji se registruje na KuangEX mjenjačnicu preko našeg referal linka dobit će 2 RXC kako bi mogli početi trgovati, te zajedno uz nas učiti kako trgovati kripto valutama.

Korak 1

Kliknite na link ispod, kako bi se registrovali na mjenjačnicu, zatim se ulogujte.
https://www.kuangex.com/member/register?inviteCode=10004809

Korak 2

Kliknite na link “User center → Balance”, nakon čega ćete vidjeti ovaj prozor

Nađite RXC kripto valutu, zatim kliknite na “Depozit”, pa “Generate address”. Adresu koju ste dobili proslijedite ovdje u ovoj temi, kako bi vam proslijedio 2RXC sa kojim ćete sutra moći započeti trgovanje.

Cilj ovoga je da neko ko nikada do sada nije probao “čari” kupovine i prodaje kripto valuta, proba to na ovaj besplatan način uz našu pomoć.

Za svaku poteškoću, ostavite ovdje poruku rado ćemo vam objasniti kako šta funkcioniše.

Have fun

Rux, Crypto.ba

2 Likes

RKg6H9RpfpihCRx4on1yJo9snyaKvh48BD

1 Like

RP3wkS2cky21DiPMPvQLH3bm88FLEgz23h

1 Like

RD8ogQSK1nh3HkNeFnShkNWLrLhoWohJdn

1 Like

RDvvcfNoVTuGnds4hgMjJJCgM3pgoMsHA8

RM39zWswpEc1zGKEtXeWMQ2Z2GBqUH9nAK

1 Like

RRBiBzVkFQGYDk765V9AFnoBqsCfVcieLX

1 Like

RUdS1qHm4oroarWpiQnU5TmXMnmP92jkTT

1 Like

RBMMKoCEWEVUV7mESBven1cf4HX3FXtmMt

1 Like

RCesNCpMDSnddqJKTVf1pevmMWMERnHR82

1 Like

RXuKrEiMkm9W7m5yFTnpQoCCkqiN5DRCSa

1 Like

RRtWLjCYg1WiHNBBYwm6LJZM3ymNthS5Uu

1 Like

RVcm4PvgPEA5YLZJEsGYCb76JhshryY4d1

1 Like

RGySHB4fbMtXiVyQKVfiQPxDdZo5jXAwrG

1 Like

RV76wR9hRegsAC8aXLCBYWw8XCH3UPFAjP

1 Like

Jučer je mjenjačnica imala jedan mali bug koji je uzrokovao da kada kupite nešto, balans se ne prebaci sa “reserved” na “available”

:slight_smile: jutros mi je javljeno da je bug uklonjen i da se može bez problema koristiti sistem.

RVTaqRsAt2RNLkbHFyTbxnAM9x39gYeqGZ

1 Like

RVy7rzWL3ru1QMxwbLTmzL8KM9wFQfjBSg

1 Like

Svim korisnicima koji su do sada dostavili adrese sa mjenjačnice, te dobili svoj RXC, slobodno pitajte ukoliko vam nešto nije jasno, zato sam i započeo ovo.

Da li su vam jasni buy i sell zidovi na kojem se vidi dosta toga ukoliko znate šta gledate :slight_smile:

Kao što vidite, imamo dva zida na kojem su “orderi” definisani od strane prodavača (lijevo-crveno) i kupaca (desno-zeleno).

Ono što mnogima nije jasno kako nešto ima vrijednost, nebitno da li je to BTC, ili naš shitcoin RXC :smiley:

Svako od vas koji su dobili 2 RXC na svoj balans, mogu podesiti “order” po svojoj volji, tj. da prodaju svoj RXC po cijeni koju vi želite, te ako potraznja bude veća od ponude, vaš order će vjerovatno biti ispunjen.

Šta se dešava trenutno na zidovima RXC-a, imamo lijevo rudare koji su kopali, i koji su stavili da prodaju RXC od 0.0239 USDT do 0.0248 USDT po 1 RXC.

Od par osoba koje su rudarile RXC od prvog dana, par njih je reklo da postavilo ordere od 0.1$ sve do 1$, što je njihova odluka i volja. Trenutno mjenjačnica prikazuje 7. pozicija ordera, gdje su orderi postavljeni visoko tu, ali se ne vide dok se ne ispune niži orderi.

Prednost u prodaji imaju “orderi” koji su stavili najnižu cijenu, te se njihovi orderi moraju ispoštovati ako neko krene kupovinu, osim u slučaju da neko postavi novi order sa sa nižom cijenom.

Dok sa druge strane, tj. sa desne strane imamo zid kupaca koji žele kupiti RXC ali po njihovim uvjetima tj. cijenom.

Prednost u kupovini imaju “orderi” koji su stavili najveću cijenu, te se njihovi orderi moraju ispoštovati ako neko krene prodavati, osim u slučaju da neko postavi novi order sa sa višom cijenom cijenom.

Napomena: ordere koje ste postavili, te su se pojavili na BUY/SELL zidovima, možete u svaka doba otkazati “order” kako bi prepravili cijenu.

image

Razlika između prve prodajne i prve kupovne cijene se zove “spread” u berzanskoj terminologiji, gdje je trenutni spread 0.0124 USDT (0.0239 - 0.01150).

Šta bi se desilo kada bi sad neko uzeo npr. 200 USDT i krenuo kupovati sve sa lijeve strane, obratite paznju na količinu više nego na cijenu ordera. Cijena bi instantno skočila do 0.0248 USDT po 1 RXC.

Gdje bi mogli kupiti 7723 RXC za 190$, pod uslovom da neko ne podesi još ordera na tim cijenama.

Isto tako, situacija u kojoj bi neko sada prodao RXC po cijeni od 0.01 USDT, mogao bi samo prodati cca 230 RXC i srušio bi cijenu do 0.0009 USDT, i zaradio maximalno 217 USDT$.

Što znači, zadnja prodajna ili kupovna cijena diktira trenutnu cijenu nečega, u ovom slučaju RXC-a.

Gledajte buy i sell wall kao dvije grupe ljudi koji jedni drugima prodaju tj, kupuju, te iz grupe koja kupuje, prednost ima onaj “order” koji daje najveću cijenu. Dok sa druge strane, osobe koje prodaju, prednost imaju “orderi” koji nude najnižu cijenu po 1 RXC.

Postoji puno još osnovnih faktora koje bi svakom preporučio da nauči, jer samim shvatanjem o čemu se radi, postajete više svijesni šta se dešava u financijskom svijetu berzi.

Slobodno pitajte ukoliko vam nešto nije jasno, rado ću vam pomoći ono što znam. A što ne znam, imamo uvijek nekog u community ko je pun znanja o berzama, te će rado to podijeliti sa vama.

Za one koji još nisu zatražili besplatnih 2. RXC kako bi probali trgovinu, slobodno se registrujte preko linka ispod, te mi dostavite vašu RXC depozit adresu na mjenjačnici

Loading...

Napomena: 2 RXC koja imate na balansu, možete prodavati i u dijelovima, npr 0.1 RXC ili 0.05 RXC. Te ukoliko vam bude potrebno još 2 RXC slobodno se javite.

Have fun!

Rux, Crypto.ba

2 Likes

RSebyQW5F9YVCSm5ZP5ARgkmNnNHwwX6ZJ

1 Like