Ripple i SEC objavljuju zajedničku izjavu o izgledima za rješavanje XRP tužbe

Ripple Labs i Američka komisija za vrijednosne papire (SEC) objavili su izvještaj o statusu šansi da će postići nagodbu kako se bude približavala pretpretresna konferencija.

U zajedničkom pismu SEC i Ripple kažu da se čini da neće vjerovatno uskoro riješiti tužbu. DIP navodi da je Ripple godinama prodavao XRP kao neregistrirano osiguranje.

„Branitelji stranaka su se sastali i, nakon što su prethodno razgovarali o nagodbi, ne vjeruju da u ovom trenutku postoji mogućnost za nagodbu. Međutim, stranke će odmah obavijestiti Sud ako se postigne neko načelno rješenje. ”

Ripple također primjećuje da su prethodni razgovori o nagodbi bili s članovima DIP-a koji su u međuvremenu otišli.

“Optuženi se slažu s izjavom, ali napominju da su se prethodne rasprave o nagodbi odvijale pod prethodnom upravom i uglavnom s relevantnim direktorima odjeljenja koji su u međuvremenu napustili DIP.”

Ranije ove godine, otprilike dvije sedmice nakon što je SEC podnio tužbu, izvršni direktor Ripplea Brad Garlinghouse rekao je da se blockchain tvrtka pokušala nagoditi s regulatorom.

“Ne možemo ulaziti u detalje, ali znajte da smo pokušali - i nastavit ćemo pokušavati s novom administracijom - to riješiti na način da XRP zajednica može nastaviti s inovacijama, potrošači su zaštićeni i očuvana uređena tržišta.”

Prošlog mjeseca, advokat blockchaina i digitalnih valuta Stephen Palley predvidio je da će optuženici u tužbi SEC (Ripple, Garlinghouse i izvršni predsjednik Ripplea Chris Larsen) dugoročno vjerojatno postići nagodbu.

„Ripple će izgubiti. Garlinghouse i Larsen će izgubiti … Oni gube i vjerojatno se podmiruju. "

Početna pretpretresna konferencija u tužbi održat će se 22. februara

Izvor: Ripple and SEC Release Joint Statement on Prospects for Settling XRP Lawsuit - The Daily Hodl

1 Like