Redstone Protocol

1. Sto je blockchain
Blockchain pruža alternativu takvom klasičnom sustavu tako što eliminira treću, centraliziranu stranu, kojoj treba vjerovati. U blockchainu je zamjenjuje decentralizirana mreža nepoznatih računala koja potvrđuju transakcije na bazi specifičnog algoritma. Tko stoji iza računala koja se nalaze u toj mreži? Bilo tko tko želi potvrđivanjem transakcije zaraditi, biti nagrađen, odnosno “izrudariti” bitcoine ili neku drugu kriptovalutu koja se “rudari”, ili proof of stake racunar ce raditi slicnu stvar ali da bi trebao poceti mora se impat npr 32 ethereuma i da se da kao ulog da ce vas racunar radit ispravnu stvat, ako racuner debude radio iskreno izgubit ceten nesto od svog uloga ako bude radio iskreno dobitcete malo ethereuma(Ako koristite originalni software nemora te se brinut, imaju hackeri koji bi programilrali software da neradi iskreno pa da pokusa unistit blockchain)

2. Sto je Redstone
Redstone je nova kripto valuta koju honorarno rajvijaju developeri, Redstone korstiti blockchain technologojiu, redstone je izumio implenetaciju u blockchainu koja je jos u razvoju, ta implementacija nazvana je proof of blockchain sto znaci da ima vise blockchainova od jednom tako ubrzava transkacije i ima moze podnjet njih vise. Tako da redstone postize skabilnost blockchai.

3 Kako Funkcionira

Kako Redstone postiže skalabilnost blockchaina. Za našu implementaciju Shardinga, korisnik će poslati transakciju na blockchainu s najmanjim iznosom na čekanju
transakcije.

Kako rudari mogu birati koji će blockchain kopati i tako bi zanemarivali manje lance (manje txns = manje nagrade), trebat će nam spajanje rudarstva, što znači da rudari koriste iste resurse. ali rudarit na svim blockchainima odjednom. Bit će tri blockchaina jer će transakcije prolaziti glatdje i brže nego s jednim, što smanjuje vrijeme transakcija.i = [(t / (nkc)) / c] ^
gdje je i količina novih lanaca, t je trenutni mrežni tps, n je brojblockchainova, k je tps porast svakog blockchaina i c je trenutni blockchain.

Ukratko kako ce sve radit. Napisao sam o tome kako će raditi sharding, Redstone će istovremeno imati 3–50 blockchaina. Sada pogledajmo Ethereum ethereum će blockchain podijeliti na 64 sharda, Redstone će učiniti istu stvar, ali s više blockchaina, što znači da će Redstone postići bolju skalabilnost i sigurnost mreže.

Mreža će biti podijeljena u 50 blockchaina koji će biti podijeljeni u 64 sharda svaki node će sinkronizirati samo blockchain koji im je potreban, ali masternodes će sinkronizirati cijelu mrežu kako bi osigurali da podaci neće biti izgubljeni. Redstone će se poslužiti proof of stake protocolu. Ovo je naš sustav za postizanje skalabilnosti blockchaina i kriptovaluta.

3. Zasto podrzati Redstone projekt
Mi vjerujemo da je redstone jedinstven domaci projekat koji moze implementirat sto je nekada smatrano nemoguce, za isvest.
Ovo je još uvijek u fazi izrade i trebat će puno vremena da napravimo, imamo samo nekoliko programera koji honorarno rade na ovom projektu ako želite investirati u ovaj projekt i podržati razvoj. Podrzi

White paper

Website
Email

1 Like

Redstone Protocol je poceo development prije 4 mjeseca sve se pravi od nule, Core je 35% gotov
Node je 10% a wallet 90%.

Mozete vidjeti sneak peak od GUI walleta :wink:


CLI wallet:

I node:

Naravno sve je open source na nasem Githubu

1 Like

Redstone Development Update?

Pozdrav, nisam dugo objavljivo ali desilo je se mnogo toga.
Napravili smo test-net wallet i electron wallet.
Otprilike dosta toga je gotovo za CORE u rustu I mislim da bi do 6-7 mjeseca isli full test net. Malo su se datumi pomjerali ali redstone development nije stao!
Test Net je 5 sub chain network DPoS. I ako stignemo mozda cak tada bude EVM na chainovima.

Beta electron wallet v0.1

Github Discord

2 Likes