Reddit objašnjava kako će funkcionirati njegov sistem temeljen na Ethereumu

Menadžer zajednice na Unstoppable Domains - koji gradi cenzurne web stranice - postavljao je snimke zaslona beta implementacije novog sistema. Danas je objavio još jedno ažuriranje u kojem Reddit otkriva više informacija o blockchain sistemu, uključujući da će se on prikazivati na Ethereumu
.
image

Konstantno eksperimentiramo sa načinima podrške zajednicama na Redditu. U ovom slučaju, radimo sa jednom zajednicom da testiramo značajku koja predstavlja učešće korisnika u zajednici. Cijenimo i tražimo povratne informacije zajednice dok nastavljamo istraživati značajke koje privlače naše korisnike i zajednice ”, rekao je glasnogovornik.

Kako će Reddit Points raditi?

Nove informacije otkrivaju namjena sistema koji se temelji na blockchainu. “Bodovi su mjerilo reputacije i doprinosa u zajednici. Da biste istakli najvažnije članove zajednice, bilansi bodova bit će prikazani pored korisničkih imena na postovima i komentarima u subredditu”, objašnjava FAQ, prema snimkama zaslona.

Na ovaj način, Points djeluje slično kao u trenutnom sustavu Karme, gdje korisnici dobijaju besplatnu Karmu kada im se dodaju postovi. Ali u ovom slučaju bodovi će imati stvarnu vrijednost.

“Korisnici mogu potrošiti bodove za kupovinu posebnih članova u svojoj zajednici. Posebno članstvo otključava ekskluzivne funkcije u zajednici”, navodi se i dodaje da to uključuje značke, animirane emojise i GIF-ove.

Reddit - Dive into anything