Crypto.ba

Raspberry Pi 400: stoni računar za 70 dolara

Raspberry Pi je oduvijek bila kompanija za računare.

“Nadahnuti kućnim računarima iz 1980-ih, naša misija je staviti u ruke ljudi po cijelom svijetu pristupačne računare visokih performansi i programabilne računare.”

Nadahnut klasičnim računarima pojavio se Raspberry Pi 400, kompletno lično računalo, ugrađeno u kompaktnu tastaturu.

Raspberry Pi 4, koji je pokrenut u junu prošle godine, otprilike je četrdeset puta moćniji od originalnog Raspberry Pi i nudi iskustvo koje se za većinu korisnika ne razlikuje od naslijeđenog računara. Posebno od početka pandemije COVID-19, primećen je brzi porast upotrebe Raspberry Pi 4 za rad u kući i učenje.
Ali prilagođavanje korisniku je više od performansi. Ako imate manje predmeta na stolu, to je jednostavnije iskustvo postavljanja i povezivanja. Klasični kućni računari - BBC Micros, ZX Spectrums, Commodore Amiga i ostali - integrirali su matičnu ploču direktno u tastaturu. Nema odvojene sistemske jedinice i kućišta, nema kabla za tastaturu. Samo računar, napajanje, kabl za monitor i (ponekad) miš.

RaspberryPi400_2

Raspberry Pi 400 je brži i hladniji Raspberry Pi 4 sa 4 GB integriran u kompaktnu tastaturu. Po cijeni od samo 70 USD za samostalno računalo ili 100 USD za gotov komplet, ako tražite pristupačan PC za svakodnevnu upotrebu, ovo je Raspberry Pi za vas.

Raspberry Pi 400 dolazi s istim četverojezgarnim 64-bitnim procesorom kao Pi 4 i ima iste funkcije, Wi-Fi, dual- prikaz na ekranu i reprodukcija 4K video zapisa. Ovaj PC sa tastaturom takođe ima posebno dizajniranu termičku zaštitu kako bi se pobrinuo da bude hladan i tih, kako vas ne bi odvraćao od posla.
Sama tastatura dolazi s dva microHDMI porta, dva USB 3.0 porta, jednim USB 2.0 portom, gigabitnim ethernetom, čitačem microSD kartica, GPIO za priključivanje više dodatne opreme na ploču i USB-C portom koji služi za napajanje.

Karakteristike :

  • Cena: $70/£67.
  • OS: Raspberry Pi OS.
  • CPU: Custom Raspberry Pi 4.
  • RAM: 4GB.
  • Storage: microSD only (16GB min req)
  • Connectivity: Wi-Fi, Bluetooth 5.0, gigabit ethernet.
    Ports: 2x USB3.0, 1x USB 2.0, 2x micro HDMI, GPIO.
    Dimensions: 286 mm × 122 mm × 23 mm.

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF