Python video kursevi

Zašto programski jezik Python blista u domenima nauke o podacima, mašinskog obučavanja, automatizacije sistema, razvoja veba i API-a i šire. Nastao 1991, Python je relativno nov programski jezik. Od samog početka, za Python se smatralo da popunjava prazninu, da je to način pisanja skriptova koji “automatizuju dosadne stvari” (kao što je stajalo u jednoj popularnoj knjizi o učenju Pythona) ili za brzu izradu prototipa aplikacija koje će se implementirati na jednom ili više drugih jezika. Međutim, tokom poslednjih nekoliko godina, Python se pokazuje kao prvoklasni učesnik u savremenom razvoju softvera, upravljanju infrastrukturom i analizi podataka. On više nije uslužni jezik u pozadini, već glavna sila u razvoju veb aplikacija i upravljanju sistemima i ključni pokretač iza eksplozije analitike Big Data i mašinskoj inteligenciji.

Uspeh Python-a se oslanja na nekoliko prednosti koje pruža kako početnicima tako i stručnjacima: Python se lako uči. Broj funkcija u samom jeziku je skroman, pa zahteva relativno malo uloženog vremena ili napora da se naprave prvi programi. Pythonova sintaksa je dizajnirana da bude čitljiva i jednostavna. Ova jednostavnost čini Python idealnim nastavnim jezikom i omogućava početnicima da brzo napreduju. Programeri provode više vremena razmišljajući o problemu koji pokušavaju da reše, a manje vremena razmišljaju o kompleksnosti jezika ili dešifrujući kôd koji su pisali drugi.

Python se široko koristi i podržava. Python je popularan i široko korišćen, što potvrđuje njegovo visoko rangiranje u anketama kao što je Tiobe Index i veliki broj GitHub projekata koji koriste Python. Python radi na svakom većem operativnom sistemu i platformi, a i na većini slabijih. Mnoge velike biblioteke i API-ovi servisi imaju Python vezivanja ili omotače, omogućavajući Python-u da se slobodno povezuje sa tim uslugama ili direktno koristi te biblioteke. Python možda nije najbrži jezik, ali ono što mu nedostaje u brzini, nadoknađuje se u prilagodljivosti.

Naime, pošto naš cijenjeni @Nadimak stavlja Python na prvo mjesto, podijelićemo sa vama kolekciju trening videa kako bi nekome pomogli u budućnosti.

Može šifra za preuzimanje?

1 Like

A koje su prednosti tako različitih programskih jezika? Mogu li se izmjene raditi na stranicama na kojim imamo, da kažem polu-korisnički pristup blogger stranice. Recimo: http://brzikrediti.blogger.ba/ ili slično? Nemoj te mi zamjeriti što pitam, ali ako sajt pravimo sa kombinacijom jezika kao što su html, javascript i php, da li tu dodavanje ili prebacivanje na pyton igra ulogu?