Prva kupovina altcoina iz BiH

Pozdrav svima, novi sam na crypto. ba, a takodje sam novi u svijetu kripto valuta. Sve pohvale za stranicu i administratora/administratore. Odmah imam i jedno pitanje pa molim sve koji nesto znaju da pomognu koliko mogu. Imam tacno 1618$ koje bih ulozio u altcoine, za bitcoin je vec kasno mislim. Kako uloziti, u koje coine ( mislio sam raspodjeliti na 4-5 razlicitih)? Koja mjenjacnica je najbolja za nas iz BiH, i ide li ikako prva nabavka altcoina za kes iz BiH?

2 Likes

Zdravo i dobrodošao u zajednicu :slight_smile:
Mislim da je dobro da ponovno razmislite o ulaganju u BTC. Za ulaganje u BTC nikada nije kasno, mada je moja preporuka da se ulaganje desi nakon 2xsegwita, da se u konačnici vidi razvoj situacije.

Što se tiče altcoina, moja preporuka je Monero (uvijek moj primarni izbor), Litecoin, Neo ili ZCash, a od jačih Ethereum (ima long-term potencijal).
Electroneum je također nova stvar, a vrijedi razmisliti i malo ući jer se planira da će rasti min.10 dolara po novčiću.

Tip:

Uvijek uložite samo onoliko koliko ste spremni izgubiti :slight_smile:

Nadam se da sam bar malo pomogla :slight_smile:

2 Likes

Svakako sacekati da prodje 16.11 sada pa vidjeti onda na cemu je BTC i onda ulagati. @Crypto.Cat Iznad si mislila pretpostavljam na ZEN, pa si dva puta ZEC napisala :slight_smile: :smiley:

2 Likes

Kad su prsti brži od pameti :smiley: Ty!

1 Like

Ja definitivno preporucujem ZEN, ali ne mozes ga uzet direktno za kes, vec kupi bitcoine pa zamjeni.

Zahvaljujem svima koji su pokusali pomoci. Citam zasnjih 10ak dana, tek sam se zainteresirao pa jos uvijek procesiram hrpu informacija dok cekam na bitstamp da mi potvrde registraciju( izgleda cu morat na jos najmanje jednu mjenjacnicu). Mislim da ce biti 2-3 ethera, 10ak litecoina, ostatak ne znam, mozda ripple, stratis, miota, vert. Ako uzmem 2 ethera ostat ce mi i za zen, ako uzmem 3 onda tesko😀. Zahvaljujem jos jednom.

1 Like

Najbitnije je da dobiješ smjernice koje su veoma važne za početak, a vremenom ćeš i sam shvatiti šta ima perspektivu a šta ne. IOTA je po meni odličan izbor, odavno sam u njoj i vjerujem da će ROI biti zadovoljavajući.

Obično u svom portfoliju imam neke tokene koji bi mogli biti tzv. gold mine, tj. oni koji imaju određeni potencijal da investiciju vrate 20, 30 pa i 50 puta.

Jedan od takvih mi je slovenački SunContract,