PROMOD; Tactical FPS

image

Pošto ne znam kako da vam predstavim ovu igru, prvo ću pokazati frag movie.

Nekad u dalekoj prošlosti, nisam više u toku, frag movies su bili jedni od najeksplozivnijih načina da se nekom n00bu predstavi igra a da nas, 1337 G4M3Re, ovlaži.

Pa tako preko CS-COD-BF frag klipova. sem nekih nasty killova, može se vidjeti i sama mehanika igre, njena brzina a ponekad (većinom su bile overused trake) i neka dobra pjesma.

PROMOD je taktička, 5v5, fastpace, FPS igra.

PROMOD vuče na moju miljenicu, cod4, koju sam nekad davno, cca. 2009.-2010. g., dobio instaliranu uz svježu kopiju windowsa od strane @Rux, a zatim je preigravao godinama unaprijed.

Iako sam i prije toga išao u internet klubove na partije cod2, cod4 je bio mindblowing… čuj, možeš da pucaš kroz zid i čak da ubiješ nekog kroz zid… what??

Za kompetativnu stranu cod4, okupilo se par community devlopera zajedno sa pro igračima, sjeli, osmislili i napravili promod, gdje su izvršili modifikacije na stock verziji i prilagodili je te napravili dosta dinamičnijom za competitive gameplay.

PROMOD nastaje od istih tih ljudi, fanatika, zaluđenika, zaljubljenika u tactical fps, fast pace igara. U suštini, ljudi prave shooter koji ONI žele da igraju a uz pomoć sugestija i feedbacka od communitya, prilagođavaju je.

Po ovom što sam danas vidio, igra po oružju, po mehanici pucanja, mehanici kretanja, po svemu… liči na cod4, mislim, sami devs to ne kriju jer je to igra u kojoj su najviše uživali. Čak, ne znam koliko vas je igralo taj famozni cod, implementirani su i bouncevi. Igru možete da dobijete preko steam linka u donjem dijelu teksta, klikom na request access i nakon nekog vremena će se pojaviti u library-u.

Igra je trenutno dosta “gola”, tj. prototype, ubačene su samo dvije mape (sector i construct), izbor oružja je solidan, i ne treba više. Bitno je da se može joinat u lobby, poigrati koji meč, ispucati se i ostaviti neki feedback ukoliko želimo.
Sem online, postoji i offline play, tu imamo određenu skupinu mapa (kill rush, jumping), u principu, neki timetrial gdje se ubijaju botovi ili vježba skakanje/strejfanje, upoznaje sa mehanikom igre a ujedno i takmičimo protiv drugih igrača na leaderboardu.

Sviđa mi se to što dokazuju da rade ono što govore, slušaju community a sama pomisao da neko izbaci prototype, playtest igre, da odmah od starta fanovi imaju pravo glasa je… :exploding_head:

Capture

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF