Problemi sa otvaranjem bankovnog računa

Pozdrav, pokušao sam da otvorim devizni račun u svrhu kriptovaluta u tri banke (NLB, Unicredit, Addiko bank) sve su me banke odbile čim spomenem išta u vezi kriptovaluta. Da li znate neku banku u kojoj to nije problem? Hvala na odgovoru.

1 Like

Isto me zanima? Koja od banka dozvoljava normalno korištenje deviznog računa? Svi oni naplaćuju isti taj račun od 2-3 Eura mjesečno pa mislim da nema smisla da blokiraju transakcije. U ostalom, čemu nude takvu uslugu ako ne dozvoljavaju transakcije?

Zasto uopste pominjes kripto valute u bilo kojoj banci ??? Sber banka ne bi trebala da pravi probleme. Otvori devizni i koristi ga u koju hoces svrhu. Ne primas ti kritpo na racun, nego devize. Ne pominji nigdje kripto. Bezveze se sami ukopavate…
@Rux Znas li ti nesto vise ?

3 Likes

Ne pominjemo, ali kada vide primaoca ne dozvoljavaju transakciju. Debilozno sa njihove strane, ali tako je.

Čudno, transakcija je unutar države, sa banke na banku preko žiro računa.

Ne vidim stvarno razlog zašto bi banka blokirala legalnu firmu u BiH, ovo samo kod nas ima.

Kao što je rečeno, većina vas ode u banku i na prvu spominje kripto… to njih ne treba da interesuje, jer ne šaljete kripto na njihovu banku već novac.

Dosada su sve tražile svrhu ili razlog računa, pa sam zaključio da bi bilo bolje da kažem točan razlog ako bi kasnije došlo do nekakvog problema u vezi toga. Šta bih im trebao da kažem?

2 Likes

šta koga briga šta ćeš ti uplaćivati i isplaćivati samo kažeš da ti treba za prebacivanje novca i kraj priče…shvatite da prva šalteruša na pome kripta misli da prebacujete milione

Poštovanje i ja imam isti problem prije sam mogao kupiti crypto sad mi banka to nedozvoljava a nisam ništa navodiozašta mi treba račun.Jednostavno čim pokušam poslati uplatu na svoj novčanik nedozvoljava. Sad tražim banku koja to dozvoljava i prelazim u tu bnku, ako neko zna koja banka podržava kupovinu Crypa neka javi ili ako ima neki drugi način za prebacivanje para pa da se kupuje. A da u razgovoru sa bankom kažu da nemogu više ni povući sredstva sa Crypto novčanika na svoj račun. Unaprijed hvala. Lijep pozdrav.

Probaj Nova banka, ja sam uspio sa Sparkasse preko Whitebit-a kupiti USDT, pa probaj i tu opciju.

https://forum.crypto.ba/t/kako-se-registrovati-na-whitebit-te-kupiti-svoj-prvi-rxc/4681

Raspitaću se u Sparkase ima u mom mjestu a Nova banka jeli to NLB. Ili ona Banjalučka Nova Banka.

intesa ? otvoris elektron karticu i pucaj sve normalno nista ne spominji za sta ti treba samo trazi kad otvaras da bude visa elektron

3 Likes

Hvala raspitaću se u Inesi.

Samo trazi visu elektron i to ti je to :smiley:

Poštovanje uspio sam uplatiti novac na Skrill stranicu neznam kako je registrovana ali banka je neprepoznaje kao Cripto stranicu. Imali neko iskustva sa Skrill stranicom.

1 Like