Promjeni temu: Dan Noć

Problem rig Biostar TB250 Pro >4GPU


#1

Imam problem, rig ima 6x kartica sapphire 4gb i 2x saphire 8gb ukupno 8 komada. Desava se sljedece, da kada spojim vise od 4 kartice na plocu u device manager-u poludi stanje s karticama, prikazuje dvije kartice da su regularne a 3 sa uzvicnikom. Kada je ustekano do 4 kartice, regularno prikazuje, probavao sam mjenjati kartice posto u opticaju je 8 kartica ali bezuspjesno, takodjer sam mjenjao i na ploci slotove ali nista se ne desava.
Drajveri su regularno instalirani.


#2

Bios verzija za maticnu?


#3

nije zadnja, to sam danas vidio, koliko ovdje vidim na slici 7.6.2017
a kad odem na stranicu


vidim da ima neki sa datumom 29.11.2017

ne znam je li moguce da to pravi problem, jer je sa istim ovim biosom prije par dana radilo, ali prilikom ubacivanja novog bios-a za kartice sve je otislo dovraga :smiley:


#4

https://bitcointalk.org/index.php?topic=2100402.0

evo nasao sam isti problem, al ovaj je promjenio plocu i rjesio problem :smiley:


#5

pa vrati stari bios


#6

Nisam ni mjenjao bios nikako, nego nakon instalacije drivera sve je poludilo


#7

Imam isti problem. Na koji nacin si ti rijesio svoj?


#8

Ja sam imao slican problem kad sam sastavljao rig, meni je na kraju bio problem napon, nisam prave kablove koristio za karte, pogledaj da nema gdje crvena lampica da gori na karti, ona inace signalizira da nesto nije ok sa strujom.

Pokusaj kablove pregledati i pogledaj dali te karte koje rade i ove sto ne rade imaju iste kablove do napojne.

p.s kakvu napojnu imas, safirke te trose fino.


#9

U U pocetku sam imao problema sa instalacijom drajvera. Pokusao sve moguce, uglavnom jedne mi prepozna a druge ne prepoznaje s tim da nisam i mao sve karte na broju. Nakon toga sam ubacuo 580 ne jednu plocu a 470 na drugu uz novu instalaciju windowsa na oba harda bez instalacije drajvera. Obvojio ove koje window.prepoznaje na obe ploce i slozio na jednu plocu, a druge na drugu. Na prvoj ploci windows detektuje sve kartice dok da drugoj niti jednu. Nemam vise zivaca da se sa njima zezam nosim ih na reklamaciju da vidim sta ce reci.crvena lampica svjetli samo na jednoj karti gdje je otisao kuler. Napajanja su 2x750w. Hvala u svakom slucaju na savjetu.


#10

Ps. Sve ukupno je 6 kartica. I ako neko zna ko servisira kartice ako ne uvaze garanciju.