Preporuke: Filmovi, serije

Mislim da nije loše da imamo ovakvu temu, na kojoj ćemo moći zabilježiti nešto poučno, zanimljivo, a bogami i smiješno.

Jučer sam naletio na ovaj dokumentarac, koji me na prvu malo zabrinuo, čuj upute kako postati tiranin… i hajde reko da vidimo šta pričaju.

Nakon par epizoda, shvatam da su stvarno ušli u detalje svakog od njih, tj. onu njihovu motivaciju i gdje su griješili.

Smatram da dosta nas koji su rođeni poslije 80te, su samo čuli za ove ljude, ali nemaju pojma šta su radili niti kome, te preporučujem da se pogleda jer je dobar čas historije.

https://www.netflix.com/ba-hr/title/80989772

P.S. Nemojte biti tiranin, ne isplati se :smiley:

Vidim u uvodu da spominju Sadama Huseina, i ni malo mi se ne svidja u kom pravcu bi to islo. Mozda ove pre 80-ih ne kontam al za ovog znam da je uradio za svoj narod… a i to sta im je donjela zapadna demokratija.

1 Like

Pazi, ne gledam to na način neki, već ima istine šta su sve radili da bi došli do vlasti, a tek šta su uradili da ostanu na vlasti.

Svi su oni radili za svoj narod, ali taktički i u granicama, ali činjenice da nisu baš bili cvjećke kako se to dan danas priča.

1 Like

Slazem se, svi su oni gazili u krvi da bi postigli sta su hteli. Ali cinjenica je da je Irak bio Irak, a sad je samo uspomena i gomila rusevina. Uzmi samo u obzir njihov zdravstveni sistem, stipendije za skolovanje i sve ostalo sta su imali, i sve ti bude jasno.

Po mom misljenju, zapadni novinari, filmska industrija i ostala propaganda, nemaju pravo da o njima pricaju… to pravo ima samo narod. Al jbg, pobednik pise istoriju…

1 Like

Upravu si, sve ih stavljaju i isti koš, izmišljanja su očigledna.

Sama činjenica da kog Gadafija je bilo stvarno toliko dobro da su ljudi imali toliko stvari besplatnih, ali naravno gdje će to amerikanac pustiti da se dešava, šteti kapitalizmu :wink:

Još sam shvatio nešto, ovakve stvari kad gledaš, bitno samo da imaš na umu ko to pravi i onda se mogu izvući i poučne stvari.

2 Likes

Shiny Flakes dokumentarac na netflixu od tvoraca how to sell drugs online…

1 Like

Noice, thanks za prijedlog :smiley:

Ipak dolaziš na kamp ha? woohoo

predobar film nećete se pokajati :smiley:

Dolazim 5 do 12, na gotovo. Što mi je malo krivo al eto.

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF